Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ο φασισμός των ελληνικών Hoaxes

Dimitris Rizoulis


Δημοσιογραφία σημαίνει να αναζητείς την αλήθεια. Να παραθέτεις πηγές και να ρωτάς καταρτισμένους ανθρώπους - γνώστες κάθε αντικειμένου για να τροφοδοτήσεις την πληροφόρηση και τον δημόσιο διάλογο. Η εφημερίδα δημοκρατία ασχολήθηκε πολλές φορές με το “απαγορευμένο” θέμα του 5G. Μετέφερε τις απόψεις επιστημόνων που επωνύμως εξέφρασαν τις ενστάσεις τους. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν οι φασίστες των ελληνικών Hoaxes, που ελέγχουν την... αξιοπιστία των ειδήσεων στο διαδίκτυο, διέγραψαν δημοσίευμα μας που είναι δημοσιογραφικά επαρκέστατο; Και μάλιστα με επιχειρήματα που (κατά τους ειδικούς) είναι γελοία και πρόχειρα. Οι επιστημονικές αντιρρήσεις ή διαφωνίες είναι εύλογες. Άλλο αυτό όμως και άλλο η λογοκρισία!
Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να προωθούν τον επιστημονικό διάλογο ειδικά για θέματα δημόσιας υγείας. Αν ορισμένοι ύποπτοι “φορείς” επιθυμούν μονόλογο δεν θα τους ακολουθήσουμε και θα τους καταγγείλουμε με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει δημοκρατία.
Ο σύγχρονος φασισμός και η απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης δεν πρέπει να περάσουν. Σε ότι μας αφορά δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Θα πολεμήσουμε αυτά τα φαινόμενα μέχρι τέλους. Είναι υποχρέωσή μας.
Αυριο η δημοκρατία θα παραθέσει αναλυτικά την επιστημονική απάντηση στους “σερίφηδες” του ιντερνετ. Παράλληλα σήμερα τους έστειλα δεκάδες links που τεκμηριώνουν τους προβληματισμούς για την πιθανή επικινδυνότητα του δικτύου 5G. Αναμένω την απάντησή τους και τη συγνώμη τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η δημοκρατία θα κινηθεί νομικά και θα μηνύσει αυτούς τους ύποπτους τύπους.             

Δεν υπάρχουν σχόλια: