Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ρωσικά συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου ως μέσα στοχοποίησης για το Πυροβολικό Μάχης

 


/, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Ρωσικά συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου ως μέσα στοχοποίησης για το Πυροβολικό Μάχης

Eν έτει 2021 η Ρωσική Ομοσπονδία φαίνεται να αναβιώνει ένα παλαιότερο Δόγμα επιθετικής εξωτερικής πολιτικής το οποίο προϋπήρχε από την περίοδο του Τσαρικού παρελθόντος της. Η γενικότερη στρατηγική της έχει να κάνει με την εκμετάλλευση-πρόκληση αστάθειας σε ήδη υπάρχουσες »Παγωμένες Συγκρούσεις» (Frozen Conflicts), πέριξ των γεωγραφικών της συνόρων, με σκοπό να αντλήσει πολιτικά οφέλη μέσω της αλλαγής καθεστώτος στην περιοχή.

Από την περίοδο του Φεβρουαρίου 2021 και ύστερα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στρατευμάτων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας καθώς όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να εντάξουν (έμμεσα ή άμεσα) την Ουκρανία εντός των Νατοϊκών θεσμών. Από την περίοδο του ‘Α ΠΠ η Ουκρανία χρησίμευε ως μία Buffer Zone για την Ρωσική Ομοσπονδία, δημιουργώντας μία »τάφρο» μεταξύ της Ρωσίας και των Δυτικών εχθρών της.

Η γενικότερη στρατηγική της έχει να κάνει με την εκμετάλλευση-πρόκληση αστάθειας σε ήδη υπάρχουσες »Παγωμένες Συγκρούσεις» (Frozen Conflicts), πέριξ των γεωγραφικών της συνόρων, με σκοπό να αντλήσει πολιτικά οφέλη μέσω της αλλαγής καθεστώτος στην περιοχή.
Κατά την Πόλεμο της Κριμαίας το 2014, οι Ρωσικές δυνάμεις                                                                                              ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ   https://defencereview.gr/rosika-systimata-ilektronikoy-pole/

Δεν υπάρχουν σχόλια: