Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Συμμετοχή Διοικητή Διοίκησης Ναυτικού στην Ετήσια Σύνοδο ''CHENS''

 


6/05/2021

   Στις 05 Μαΐου 2021, ο  Διοικητής Ναυτικού, Πλοίαρχος Δημήτριος Μασούρας ΠΝ, συμμετείχε, με το Επιτελείο του, στην ετήσια Σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Ναυτικών των Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs of European Navies "CHENS-2021" Annual Meeting), η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Μάλτας και είχε ως κεντρικό θέμα «Τον νέο ρόλο του Ναυτικού στο Σύγχρονο Δίκαιο της Θάλασσας».

 

   Η συγκεκριμένη Σύνοδος αποτελεί ένα μη-πολιτικό forum, στο οποίο συμμετέχουν οι Αρχηγοί Πολεμικού Ναυτικού κάθε Ευρωπαϊκού Κράτους, Μέλους είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU) είτε της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (NATO). Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στους Αρχηγούς Ναυτικών Επιτελείων του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMS), του Στρατιωτικού Επιτελείου του NATO (NATO IMS), του Στρατιωτικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης (US NAVEUR), του Διοικητή Black Sea For, καθώς και Αρχηγών Πολεμικού Ναυτικού άλλων Χωρών, ως παρατηρητές.

 

   Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα ασφαλές ναυτικό περιβάλλον στην Ευρώπη ενώ επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, η αναγκαιότητα διεύρυνσης των στρατιωτικών συνεργασιών μέσα από τη συνεκπαίδευση και τη διαλειτουργικότητα σε πολλαπλό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: