Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

 



Την Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε, ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεώργιου.

 

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, Βουλευτές, Δημάρχοι, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο  Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέας Λουκά, o Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζήμιχαηλ, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών και οπλιτών.

 

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τo Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Δημήτρη Κοντογεώργη ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Εθνικής Φρουράς από την συγκρότηση της το 1964 μέχρι και σήμερα, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα την συμμετοχή κυπρίων εθελοντών στους εθνικούς αγώνες.

 

Διαβάστε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς της 08 Σεπτεμβρίου 2023

© 2021 Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς | Designed and developed by: Cytacom Solutions Ltd

Δεν υπάρχουν σχόλια: