Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

“ΤΡΙΤΩΝΑΣ 24”, αντιτρομοκρατική Άσκηση

 

Άσκηση διαχείρισης τρομοκρατικού κτυπήματος και αντιμετώπισης πυρκαγιάς με την επωνυμία «ΤΡΙΤΩΝΑΣ 2024», πραγματοποιήθηκε το πρωί σε λιμενική εγκατάσταση του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού με στόχο να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας, ανταπόκρισης, αλλά και ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στον χώρο.

ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι την άσκηση διοργάνωσε η Αρχή Λιμένων Κύπρου ως η αρμόδια αρχή ασφάλειας για τη Λιμενική περιοχή Ζυγίου σύμφωνα με τον διεθνή κώδικα «ISPS», στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης της ασφάλειας του Ενεργειακού Κέντρου. Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις της Αρχής Λιμένων, της Αστυνομίας Kύπρου, (AΔΕ Λάρνακας, Μ.Μ.Α.Δ. και Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και άλλων αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.

Στόχος πραγματοποίησης της άσκησης ήταν «να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας, ανταπόκρισης, αλλά και ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού». Ακόμα, προστίθεται, «η άσκηση συμβάλει στα μέγιστα για την εφαρμογή των διαδικασιών από πλευράς των τμημάτων της Αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα να διαφανεί και η συνεργασία της Αστυνομίας με τις άλλες κρατικές υπηρεσίες / οργανισμούς καθώς επίσης και η συνεργασία με τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ενεργειακού Κέντρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ανάγκη διεξαγωγής της άσκησης πηγάζει από τον Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας σε Πλοία και Λιμενικές Εγκαταστάσεις (ISPS) και σύμφωνα με το Σχέδιο Ασφαλείας του Λιμένα Ζυγίου, μία φορά το χρόνο πρέπει να πραγματοποιείται άσκηση σε συνεργασία με τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι Ζυγίου (Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
https://www.defence-point.gr/news/quot-tritonas-24-quot-antitromokratiki-askisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: