Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η Άμυνα στον πάγο, οι MEKO στην κατάψυξη

 

Το μικρό καλάθι που κρατούσαν οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, αποδείχθηκε υπέρ αρκετό για όλα όσα ακούστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Τα όσα ειπώθηκαν από τον κο. Μητσοτάκη περί της αύξησης των νυχτερινών, για τους στρατιωτικούς μεταφράζεται σαν «αντίδωρο», όπως επισημαίνουν τα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εξηγούν ότι η δική τους αποζημίωση νυχτερινής εργασίας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Υπολοχαγός Βάιος Τσαπρούνης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αναφέρει μεταξύ άλλων «Μόλις το Σάββατο λοιπόν, από το ίδιο βήμα, της 88ης ΔΕΘ, με τις εξαγγελίες σας, αποδείχτηκε περίτρανα τί ήταν αυτό το 20% αύξηση στους ένστολους. Πενήντα πέντε (55) ολόκληρα λεπτά του ευρώ, μεικτά βεβαίως βεβαίως, για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας μας! «Ανοίξτε σεντούκια να τα βάλουμε μέσα», «φτιάξτε χρηματοκιβώτια στα υπόγεια» ανέκρουσαν οι στρατιωτικοί. «Να γιατί οι νέες και οι νέοι γυρνάν την πλάτη στις ΕΔ».

Και για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος, ουδείς Αξιωματικός περίμενε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα κεφαλαιοποιούνταν το οικονομικό παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει, ώστε στις τρεις FDI να προστεθεί ακόμη μια. Άλλωστε οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ούτε και για τις τέσσερις φρεγάτες κλάσης «ΥΔΡΑ» υπάρχει προς το παρόν κάποια εξέλιξη, από την στιγμή που ο φάκελος των ΜΕΚΟ έχει περάσει στην πολιτική ηγεσία ώστε ν’ αποφασιστεί το συνολικό κονδύλι που θ’ αποδεσμευτεί για τον εκσυγχρονισμό.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: