Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τα ψεύδη της "κυβέρνησης" του Κιέβου για την δήθεν εισβολή στην Κριμαία


Ουρλιάζουν και κτυπιούνται οι Ουκρανοί της "κυβέρνησης" του Κιέβου ότι η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Κριμαία, όται μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες κλπ κλπ.
Αν αντιπαρέλθουμε το γεγονός ότι με εξαίρεση τις "πιστολιές στον αέρα" που έπεσαν από τους Κριμαίους πολιτοφύλακες σε καμιά 50αριά άοπλους Ουρκανούς που ήθελαν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα ντουλάπια τους, δεν έπεσε ούτε σφαίρα και η περιοχή καταλήφθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
Και οι Ρώσοι δεν χρειάστηκα να παραβούν καμία συνθήκη για όλο αυτό τον κόσμο που μετέφεραν στην χερσόνησο.
Και βέβαια τον Στρατό τον είχαν εκεί εκ των προτέρων, χωρίς να γίνει καμία εισβολή
Η σχετική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 1997, δίνει το δικαίωμα στη Μόσχα, να αναπτύσσει έως 25.000 άνδρες στη χερσόνησο χωρίς καν να ενημερώσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας..
Η Ρωσία απάντησε μέσω του εκπροσώπου της στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, ο οποίος υπενθύμισε την εν λόγω συμφωνία και το γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να στείλει στην Κριμαία, επιπλέον 9.000 άνδρες της από τους 16.000 που έχει τώρα και κάνουν το Κίεβο να ουρλιάζει ως "βιασθείσα παρθένα".
Οι δε 16.000 Ρώσοι «εισβολείς», όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, προέρχονται από το προσωπικού του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος, το 1991, μοιράστηκε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τη Ρωσία να λαμβάνει το 80% των πλοίων, πληρώνοντας όμως, παράλληλα, 526 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία ως αποζημίωση.
Η Ρωσία, έκτοτε, καταβάλει, κάθε χρόνο, σχεδόν 100 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία ως δικαιώματα χρήσης των χωρικών της υδάτων. Η συμφωνία αυτή είχε, αρχικά, δεκαετή διάρκεια, αλλά η ισχύ της επεκτάθηκε για 25 ακόμα έτη.
Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στη Ρωσία να αναπτύσσει, σε ουκρανικό έδαφος, έως 25.000 άνδρες της, 24 συστήματα πυροβολικού, διαμετρήματος κάτω των 100mm, 132 άρματα και τεθωρακισμένα και 22 πολεμικά αεροσκάφη. Δηλαδή μπορεί να στείλει "και με το νόμο" άλλους 9.000 άνδρες.
Αυτή τη στιγμή στη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης σταθμεύουν οι εξής ρωσικές δυνάμεις : η 30η Μεραρχία Πλοίων Επιφανείας, με ναυαρχίδα το καταδρομικό «Moskva», η 197η Ταξιαρχία Αποβατικών Σκαφών, η 41η Ταξιαρχία Πυραυλακάτων, δύο συμβατικά υποβρύχια, τέσσερα ανθυποβρυχιακά και τέσσερα ναρκοθηρευτικά σκάφη, τρία πλοία επιτήρησης και μερικά υδρογραφικά σκάφη.
Επίσης, στην Κριμαία υπάρχουν δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις και σταθμεύουν ένα αντιαεροπορικό σύνταγμα και η 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, δυνάμεως, η τελευταία, 2.000 ανδρών, ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, αν και οι δηλώσεις του δεν φαίνεται να ελήφθησαν σοβαρά στη Δύση.
Τώρα, το αν παραδόθηκαν σε ένοπλους άνδρες των Δυνάμεων Αυτοάμυνας, όλοι οι Ουκρανοί της της Κριμαίας και δήλωσαν πίστη στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...
Άλλωστε οι πόλεις της Κριμαίας θυμίζουν πλήρως ρωσική επαρχία. Στρατιώτες (Ρωσόφωνοι) στους δρόμους, ρωσικές σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια και ένας ντόπιος κυβερνήτης, ο Σεργκέι Ακσένοφ.
Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της Κριμαίας η οποία μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε αναίμακτα σε πόλη η οποία ανήκει εδώ και χρόνια στην Ρωσική Ομοσπονδία και δεν θυμίζει με τίποτα την Ουκρανία. Μια περιοχή που πλέει σε πελάγη ευτυχίας από νιώθει ότι απελευθερώθηκε και επανενώθηκε στον ρωσικό εθνικό κορμό.
Οι ελάχιστοι πιστοί στην κυβέρνηση του Κιέβου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε βάσεις χωρίς φως, νερό, επικοινωνίες, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχουν παραμείνει μόλις δύο ουκρανικά πλοία με υψωμένες μαύρες σημαίες έχοντας απέναντί τους τον πανίσχυρο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τα υπόλοιπα πλοία εντάχθηκαν στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Δημοκρατίας.
Η Κριμαία έχει χαθεί πλήρως και ολοκληρωτικά για την Ουκρανία, αλλά όχι και οι υπόλοιπες ρωσικές περιοχές της Ουκρανίας για την Ρωσία: Η σπίθα της εξέγερσης, από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο είναι πολύ δυνατή.
Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να δήλωσε στο διάγγελμά του ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, αν και είναι πλήρως εξουσιοδοτημένος και νομιμοποιημένος, αλλά αυτό δεν ξέρουμε πόσο θα συνεχίσει να το εννοεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: