Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μια δολοφονία από ομάδα αντιεξουσιαστών που έμεινε στα αζήτητα



      42
Μια δολοφονία από ομάδα αντιεξουσιαστών που έμεινε στα αζήτητα
Το περιστατικό που κατέληξε στην δολοφονία έγινε ως εξής: Σε ένα πάρτι στο Α.Π.Θ. ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ δύο ανδρών που μεταφέρθηκε λίγο αργότερα και στην Ροτόντα. Το θύμα που βρισκόταν μαζί με έναν φίλο του συνεπλάκη με άτομα μιας εξαμελούς ομάδας και ο δράστης κάποια στιγμή με ένα μαχαίρι επέφερε τα φονικά τραύματα στην αριστερή θωρακική χώρα.
Τα ΜΜΕ παρά την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας δεν έχουν πει λέξη για το έγκλημα που διαπράχθηκε με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα από μαχαίρι. Καμία λέξη για την πολιτική ταυτότητα του δράστη. Καμία λέξη για την οργανωμένη εγκληματική ομάδα των αναρχικών που έδρασαν μέσα στην νύχτα και διέπραξαν κακουργήματα. Καμία λέξη για τίποτα, η δολοφονία έμεινε στα αζήτητα. Δεν έχει ασχοληθεί απολύτως κανένας, έχουμε έναν νεκρό, έναν δράστη και το περιστατικό έληξε εκεί, ούτε τάγματα εφόδου αναρχικών, ούτε εγκληματική ομάδα, ούτε συνεργούς στην ανθρωποκτονία, ούτε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ούτε καταθέσεις μαρτύρων, ούτε εφόδους στις οικίες των εμπλεκομένων, ούτε λέξη για την πολιτική ταυτότητα του θύματος, ούτε λέξη για την πολιτική ταυτότητα του θύματος.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στην Θεσσαλονίκη οργανωμένες ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν διαπράξει κακουργήματα. Το 2012 λοιπόν είχε ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των αναρχικών της πόλης και οι συγκεκριμένες συμμορίες χαρακτηρίστηκαν «εγκληματικές ομάδες».  Συνελήφθησαν πάνω από 60 άτομα και αφέθησαν τελικά όλοι ελεύθεροι!!!
Σήμερα, δύο χρόνια μετά βλέπουμε πάλι ομάδες αναρχικών να συνεχίζουν τις συμπλοκές να έχουμε νεκρούς και να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει τότε με βάση την ανακοίνωση της αστυνομίας:
Αιματηρές συμπλοκές, επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ακόμη και περιστατικό αρπαγής νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων, στο "ενεργητικό" των μελών των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκης.
Οι συλληφθέντες ενέχονται σε μεγάλο αριθμό συμπλοκών και επιθέσεων μεταξύ ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, (εκ των οποίων 2 γυναίκες), ηλικίας από 19 ως 33 ετών, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Εμπρησμού», «‘Εκρηξης», «Παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», Νόμου «Περί Όπλων», «Βαριών σωματικών βλαβών», «Αρπαγής», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».
Ειδικότερα στο πλαίσιο των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διακριβώθηκε η σύνθεση, η εσωτερική διάρθρωση και η ιεραρχική δομή των μελών, που συγκροτούσαν τις δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν περίπου από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012. Τα μέλη της κάθε οργάνωσης, από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα εκατέρωθεν απόπειρες ή τετελεσμένες βίαιες επιθέσεις. Οι συμπλοκές είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την άσκηση ιδιαίτερης σωματικής βίας, σε συνδυασμό με τη χρήση «επικίνδυνων» αντικειμένων (αλυσίδες, γκλομπς, βόμβες μολότοφ κ.α.) και πρόθεση την πρόκληση επικινδύνων ή βαριών σωματικών βλαβών.

Εξακριβώθηκε επιπλέον ότι οι μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές αποσκοπούσαν στην επικράτηση και επικυριαρχία της μιας εγκληματικής οργάνωσης, έναντι της άλλης, καθώς και στην προσέλκυση και ένταξη περισσοτέρων μελών. Σημειώνεται ότι τις μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές κοινοποιούσαν στο διαδίκτυο, με σχετικές αναρτήσεις σε διάφορους ιστοχώρους, προκειμένου να υποβοηθούν την εκπλήρωση των στόχων τους. Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2012, άτομα της μίας οργάνωσης προέβησαν σε αρπαγή γυναίκας από το χώρο του Α.Π.Θ., ενώ προέβησαν και σε τουλάχιστον δυο κλοπές διάφορων αντικειμένων, από χώρο στον οποίο δραστηριοποιούταν η έτερη εγκληματική οργάνωση.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικών λειτουργών, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός πειστηρίων όπως: σιδερογροθιές, μαχαίρια, ρόπαλα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κροτίδες, καπνογόνα κ.α. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα (30) άτομα για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω οργανώσεις.
Σημειώνουμε ότι η εξακρίβωση των επιθέσεων είχε γίνει από τις επίσημες ανακοινώνεις που δημοσίευαν οι αντίπαλες εγκληματικές ομάδες στις ιστοσελίδες τους μετά από τις εγκληματικές ενέργειες που διέπρατταν. Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
«… η 60μελης ομάδα  εναλλακτικών έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια 2 φορές σε επίθεση ενάντια σε καταλήψεις του αναρχικού χώρου. Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαΐου 2009 όταν επιτέθηκαν στην κατάληψη Street Attack στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή ένα ξυλοδαρμό και με αίτια την επιθυμία τους να επικρατήσει η δικιά τους εκφυλισμένη τάση στην πόλη. “Κάθαρση της αναρχίας” το αποκαλούσαν.

Η δεύτερη επίθεση έγινε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 ενάντια στο Αναρχικό  Στέκι Ναδίρ. Είχαν προηγηθεί άλλες δυο αποτυχημένες απόπειρες εναντίων της κατάληψης που αποκρούστηκαν με επιτυχία. Στην τρίτη επίθεση, όταν η κατάληψη ήταν άδεια, αυτός ο συρφετός μπήκε στο χώρο και αφαίρεσε σημαντικό εξοπλισμό της κατάληψης.

Το ποιοι είναι φαίνεται και από το γεγονός ότι μια ώρα πριν τη είσοδο τους στο Αναρχικό  Στέκι Ναδίρ είχαν προβεί για μια ολόκληρη ώρα σε απαγωγή-βασανισμό συντρόφισσας που συμμετείχε παλιότερα στην τακτική συνέλευση της κατάληψης με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από αυτήν για το που βρίσκονται οι σύντροφοι της ώστε να τους την πέσουν.

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι κύριοι εκπρόσωποι αυτής της τάσης εισπράττουν αυτό που τους αναλογεί…»

   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ          ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: