Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πιο υποκριτής πεθαίνεις...


Lives of_Others
Δεν έπιασαν τόπο οι καταγγελίες ή «καταγγελίες» του Πάνου Σκουρλέτη περί παρακολουθήσεως των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι προσπάθησε σε ύστερη φάση να «μαζέψει» το θόρυβο που προκάλεσε: «Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερα ένα γεγονός», υπογράμμισε.
Αφού υπενθυμίσω ότι αν έπεσε κάποιος θύμα υποκλοπών, αυτός ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με εξακριβωμένους δράστες τα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ας πούμε δύο λόγια στον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος έδωσε αυτές τις μέρες ένα απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισίας, πετώντας μάλιστα λάσπη γύρω του.
«ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ»
Φαίνεται ότι ο αριστεριστής πολιτικός, δεν έχει δει την ταινία «Οι ζωές των άλλων». Δεν έχει δει την ταινία (απ’ όπου και η φωτογραφία) για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την γενικότερη ανελευθερία που επικρατούσε στην τότε Ανατολική Γερμανία. Υπενθυμίζω ότι με το κόμμα που ιδρύθηκε το 2007 και στην ουσία αποτελεί τη μετεξέλιξη του κομμουνιστικού Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος που διοίκησε την Ανατολική Γερμανία, το Die Linke, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ στενές σχέσεις και ανήκει στην ίδια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και πάμε στην ταινία του σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, ο οποίος έγραψε και το σενάριό της.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Ανατολικό Βερολίνο το 1984, όπου ο κόσμος της πόλης επιτηρείται από εκατοντάδες χιλιάδες ρουφιάνους της κομμουνιστικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι. Κεντρικός ήρωας είναι ένας θεατρικός συγγραφέας, που βλέπει τους ρουφιάνους του «προοδευτικού» καθεστώτος να διαλύουν τη ζωή του, σε μια κατάσταση που οδηγεί μάλιστα στο θάνατο της αγαπημένης του, την οποία είχε παγιδεύσει το καθεστώς. Αυτός είναι ο κομμουνισμός που αγαπούν τόσο πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ (αποκαλώντας τον μάλιστα σε κείμενά τους «ενδιαφέρον πείραμα»), όπου τώρα διαμαρτύρονται, επικαλούμενοι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων. Πιο υποκριτής, πεθαίνεις.
ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ
Ό,τι και να πει κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις καταγγελίες του, είναι λίγο. Κοιτάς στις γραμμές τους και βλέπεις παντού κομμουνιστές, αριστεριστές και εξτρεμιστές, θιασώτες της δικτατορίας του προλεταριάτου, που το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει, είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, άσχετα αν φωνάζουν διαρκώς για αυτά.
Μιλάμε για τους ανθρώπους που γράφουν βιβλία – ύμνους για την τρομοκράτισσα Ουλρίκε Μάινχοφ, για όλους όσοι σπεύδουν να συμπαρασταθούν στον κάθε φονιά της 17Ν, χωρίς να έχουν την παραμικρή συναίσθηση για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής. Φωνάζουν όλοι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και το ξαναγράφω, μόνο για τα δικαιώματα αυτών με τους οποίους αισθάνονται μια πολιτικο-ιδεολογική εγγύτητα. Κοινώς, τους τρομοκράτες, που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές.
Πολύ χαρακτηριστική της υποκρισίας των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι απανωτές συναντήσεις τους με τον εδώ επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βενεζουέλας. Ο λόγος για μια χώρα το δικτατορικό καθεστώς της οποίας δολοφονεί αδιακρίτως φοιτητές, έχοντας μάλιστα συστήσει παρακρατικές μηχανοκίνητες ομάδες που χτυπούν στο ψαχνό και δολοφονούν, εμφανιζόμενες μάλιστα όπου υπάρχει η οποιαδήποτε μικρής ή μεγάλης έκτασης εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Τέτοιες ομάδες είδαμε κι εδώ να χτυπούν, βγαίνοντας από τα Εξάρχεια και έχοντας την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Να προσθέσουμε εδώ και κάτι που η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά: το καθεστώς της Βενεζουέλας, έχει πολλάκις στραφεί κατά των συμφερόντων της χώρας μας, φυλακίζοντας Έλληνες ναυτικούς επί μακρόν, με διαδικασίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα ευνομούμενο κράτος.
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Θα το επαναλάβω: είναι πραγματικά ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ, οι θιασώτες της κομμουνιστικής & αριστεριστικής βαρβαρότητας να καταγγέλλουν συνεχώς παραβίαση των δικαιωμάτων. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε σε κάποιον που το 1984 θα έβγαινε να καταγγείλει «παρακολουθήσεις» στην Ανατολική Γερμανία. Θα τον περίμεναν τα κελιά της Στάζι, τα βασανιστήρια και πολλά περισσότερα.
Δείτε τι παθαίνουν όσοι αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα, όπου ακόμα και δικαστές που αρνήθηκαν να υπακούσουν στα κελεύσματα της χούντας που διοικεί τη χώρα, βρέθηκαν στις φυλακές. Αυτά είναι τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου κατά τα άλλα καταγγέλλουν παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων.
Νίκος Χιδίρογλου                                                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: