Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αποκάλυψη: Ποιοι νταραβερτζήδες του σημερινού σάπιου καθεστώτος ήταν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ το 1977;


 
Αποκάλυψη: Ποιοι νταραβερτζήδες του σημερινού σάπιου καθεστώτος ήταν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ το 1977;
Γράφει ο Αντίοχος.
Εν όψει του 40ου φεστιβάλ των «φυτών» της ΚΝΕ (έτσι τους αποκαλούσαν τότε οι άσπονδοι οχτροί τους, οι «Ρηγάδες», νεολαίοι του ΚΚΕ εσωτερικού…), που θα γίνει τον Σεπτέμβρη, η επίσημη ιστοσελίδα των σπαγκοραμμένων του Περισσού μας γυρίζει στο παρελθόν και στα πρώτα φεστιβάλ των «φυτών» που έγιναν μετά τη μεταπολίτευση. Μέχρι σήμερα, υπάρχει αφιέρωμα στο 3ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που είχε γίνει το 1977, στο άλσος Περιστερίου. Μάλιστα, παραθέτει και φωτογραφίες της εποχής, αλλά πάντα τραβηγμένες από μακριά, ώστε να μη φαίνονται πρόσωπα. Τυχαίο; Δε νομίζω! Μάλλον, το κόμμα του… λάου-λάου, δε θέλει να φανούνε τα πρόσωπα των τότε κνιτών, γιατί μπορεί κάποιος παρατηρητικός αναγνώστης να αναγνωρίσει κάποιον ή κάποιους από τους μεγάλους και τρανούς του σημερινού σάπιου καθεστώτος.
Ποιοι ήταν σίγουρα σ’ εκείνο το φεστιβάλ και τους κρύβει δημοσιεύοντας μακρινές φωτογραφίες η κομπανία των κόκκινων σκυλιών του Σαμαρά; Ιδού τα πιο τρανταχτά ονόματα:

Ο «κομιστής» Θέμος Αναστασιάδης του «Πρώτου Θέματος», ο Στρατής Λιαρέλης, διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1, ο Νίκος Ευαγγελάτος (ή Εισαγγελάτος…) του newsit.gr, η Όλγα Τρέμη του MEGA, ο Παύλος Τσίμας του MEGA, ο Μανώλης Αναγνωστάκης του MEGA Σαββατοκύριακο, ο Τάσος Τέλλογλου του ΣΚΑΪ, ο Δήμος Βερύκκιος του Alpha, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λαλάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κύρτσος της νουδούλας, ο υπουργός Λοβέρδος του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τσιόδρας του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», ο Τάκης Ρουτζούνης, γενικός δερβέναγας της Κάπα Research, την εποχή εκείνη Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, ο… σερ Τάκης Θεοδωρικάκος, κουμανταδόρος της GPO, που έγινε αργότερα και Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.
(ΥΓ) 1: Από τους «νταβατζήδες», ο Big Boss Μπόμπολας μπορεί να ήταν, αλλά μπορεί και να μην ήταν στο φεστιβάλ των «φυτών», γιατί τότε ήταν πιο μεγάλης ηλικίας και ανήκε στο ΚΚΕ κι όχι στην ΚΝΕ. Ο Κόκκαλης δεν ήταν σίγουρα, γιατί βρισκόταν ακόμα στην Ανατολική Γερμανία. Ο δε Κυριακού του ΑΝΤ1, ήταν ακόμα στην κομμουνιστική Πολωνία, όπου είχε καταφύγει ο πατέρας του μετά τη συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού. Τέλος, ο Ψυχάρης δεν ήταν σίγουρα, γιατί τότε το είχε ήδη… γυρίσει. Κομμουνιστής ήταν πολύ παλιότερα…
(ΥΓ) 2: Κρατήστε οπωσδήποτε τις φωτογραφίες από το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ! Σίγουρα, μετά από 10-20- 30 χρόνια, κάποια από τα «φυτά» που θα εικονίζονται, θα είναι οι νταραβεριτζήδες του συστήματος!
Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: