Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μετά το «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», το «Ποτάμι» αποχώρησε από την Επιτροπή Διεκδίκησης


Μετά το «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», το «Ποτάμι» αποχώρησε από την Επιτροπή Διεκδίκησης
Αποχώρησε το κόμμα του Μπόμπολα και του Σόιμπλε από την επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο λόγος, φυσικά, για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση για τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λοιπόν, το «Ποτάμι» αποχώρησε από την εν λόγω επιτροπή για να αντιταχθεί «στη μετατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε ντεκόρ για τις παραστάσεις, που θέλει να ανεβάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου».
Προφάσεις εν αμαρτίαις, βεβαίως, αφού η ανακοίνωση δηλώνει την αφορμή και όχι το αίτιο της αποχώρησης. Το αίτιο εδράζει στην άκρα δουλικότητα του εν λόγω αποκόμματος, το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εξωχώριων συμφερόντων. Θυμίζουμε προς επίρρωση των λεγομένων μας ότι σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε πει σχετικά με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων: «Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο»
Ο λόγος που αποχωρεί, λοιπόν, το «Ποτάμι» από την επιτροπή είναι για να μην θιγεί ο Σόιμπλε και οι γερμανοί πάτρωνές του. Δεν υπάρχει κανένας διαδικαστικός λόγος για την αποχώρησή του από την συγκεκριμένη επιτροπή, παρά μόνο η μη συμφωνία του εν λόγω αποκόμματος με την όλη διεκδίκηση, προκειμένου να μην θιγούν οι γερμανοί.
Το αστείο της όλης υποθέσεως είναι ότι, χάριν του μικροκομματικού τους συμφέροντος, στην επιτροπή παραμένουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι σαφέστατα αντιτίθενται στο πνεύμα της σύστασης της επιτροπής. Άλλωστε, αν συμφωνούσαν θα είχαν διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στα 40 χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα. Όμως δεν τολμούν να πραγματοποιήσουν μία έξοδο σαν του Θεοδωράκη, γιατί οι ψηφοφόροι τους θα τους «πάρουν με τις τομάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: