Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΙΩΡΓΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΥ


Φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια χρονιά ήταν καταπληκτική η κοσμοσυρροή των Τούρκων προσκυνητών στον Άγιο Γεώργιο της νήσου Πρίγκηπος, που είναι γνωστός και σαν Άγιος Γεώργιος Κουδουνάς.
28973198
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι έσπευσαν στην νήσο Πρίγκηπος την ήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου για να προσκυνήσουν τον Άγιο και να ευχηθούν για να βρουν την λύση σε κάποιο πρόβλημα τους, κυρίως πρόβλημα υγείας και οικονομικά προβλήματα.
Χαρακτηριστικές είναι και οι σκηνές από μουσουλμάνους προσκυνητές που σύμφωνα με το έθιμο κερνούσαν στον κόσμο ζαχαρωτά, σημάδι ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης στον Άγιο γιατί τους ικανοποίησε σε κάποιο αίτημα τους, σε κάποια ευχή τους.
Το φαινόμενο αυτό που από τις αρχές τις πρώτης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα έχει πάρει διαστάσεις κοσμοσυρροής, έχει προβληματίσει πολλούς παράγοντες της ισλαμικής Τουρκίας. Ενδεικτικό των ενοχλήσεων αυτών είναι ότι την μέρα αυτή κάποιοι καλοθελητές στήνουν πάγκους στην αποβάθρα του νησιού και στους προσκυνητές που έρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από άλλα μέρη της Τουρκίας μοιράζουν Κοράνια, προσπαθώντας να τους αποτρέψουν να πάνε να προσκυνήσουν τον Άγιο.
Μάταια όμως, ο κόσμος αντί να μειώνεται κάθε χρόνο γίνεται όλο και περισσότερος!
Προφανώς, σημάδια των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: