Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Το πόρισμα φωτιά του ανακριτή Δημήτρη Φούκα για υποκλοπές και σχέδιο «Πυθία Ι» ■ Κοσοβάροι και αραβόφωνοι στις αγριότητες του «Μαύρου Δεκέμβρη» του 2008!

Το πόρισμα φωτιά του ανακριτή Δημήτρη Φούκα για υποκλοπές και σχέδιο «Πυθία Ι» ■ Κοσοβάροι και αραβόφωνοι στις αγριότητες του «Μαύρου Δεκέμβρη» του 2008! Στόχος, να διακοπεί η προσέγγιση Ελλάδας- Ρωσίας! Ο ρόλος του Ρόντου και η «ασημένια δραχμή»

Το πλήρες κείμενο του πορίσματος-φωτιά του ανακριτή Δημήτρη Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία Ι» το οποίο αφορούσε -μεταξύ άλλων- τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή παρουσιάζει η «δημοκρατία».

Το θέμα έχει αναδείξει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, με τίτλο «Ανοίγουν οι φάκελοι για την πτώση Καραμανλή», η «δημοκρατία» στις 17 Φεβρουαρίου του 2015. Σε 25 σελίδες ο ανακριτής, που χειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο την υπόθεση, περιγράφει γεγονότα τα οποία θυμίζουν κατασκοπευτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές «αόρατους» δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρο τον τότε πρωθυπουργό και ρίχνει φως στη συνωμοσία κατά του Κώστα Καραμανλή.


Το θέμα έχει αναδείξει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, με τίτλο «Ανοίγουν οι φάκελοι για την πτώση Καραμανλή», η «δημοκρατία» στις 17 Φεβρουαρίου του 2015. Σε 25 σελίδες ο ανακριτής, που χειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο την υπόθεση, περιγράφει γεγονότα τα οποία θυμίζουν κατασκοπευτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές «αόρατους» δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρο τον τότε πρωθυπουργό και ρίχνει φως στη συνωμοσία κατά του Κώστα Καραμανλή.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο ανακριτής σε όσα ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αλλά και στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Λαϊκή Θέληση, και σε συγκεκριμένα, «ύποπτα» για την αποσταθεροποίηση της χώρας «χτυπήματά» της, όπως αυτά στα δικαστήρια της Λάρισας και στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Ειδικότερα, ο ανακριτής επισημαίνει για τις «ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008» πως υπήρξαν πληροφορίες για συμμετοχή οργανωμένων ομάδων αλλοδαπών (από το Κοσσυφοπέδιο και αραβικές χώρες που έλαβαν μέρος εν συνεχεία στην Αραβική Ανοιξη), ωστόσο «δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η συλλογή αποδείξεων σχετικά», όπως και «η εξακρίβωση της συμμετοχής ή μη προσώπων συνδεόμενων με υπηρεσίες άλλων κρατών».
Χαρακτηριστικά, ο ανακριτής Φούκας επισημαίνει στο πόρισμά του σχετικά με το σχέδιο «Πυθία Ι» και τις επιδιώξεις των άγνωστων δραστών πως «σκοπός των δραστών φέρεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται με τη σύναψη διμερών και πολυμερών συμφωνιών σε σειρά θεμάτων». Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το ανακριτικό πόρισμα, οι συμφωνίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του αγωγού φυσικού αερίου «Southstream», μέσω του οποίου θα διοχετευόταν φυσικό αέριο προς τη δυτική Ευρώπη.
Ο ανακριτής τονίζει, ακόμα, πως όπως προκύπτει από τα δημοσιευθέντα στον ιστότοπο WikiLeaks τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τις καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε “προβληματισμούς” στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσε να εκτιμήσει εάν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι».
Η «ασημένια δραχμή»

Ο κ. Φούκας αναφέρεται εκτενώς και στον Αλέξανδρο-Γεώργιο Ρόντο (πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και υπόδικος για την υπόθεση παράνομων κονδυλίων σε ΜΚΟ), στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του οποίου προχώρησε. Ο κ. Ρόντος εμφανίζεται να έχει συνομιλίες με σύμβουλο του προέδρου του Μεξικού για την εισαγωγή εθνικού νομίσματος με την ονομασία «ασημένια δραχμή», όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» το καλοκαίρι του 2015, ενώ συνομιλούσε και με πρόσωπο το οποίο διατέλεσε μέλος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του 2009 και δεν κατονομάζεται.
Πλέον, το ανακριτικό πόρισμα και η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκονται στα χέρια εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας. Για την υπόθεση των υποκλοπών κατηγορούμενος είναι ο Γουίλιαμ Μπέιζιλ (William Basil), πράκτορας της CIA, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2015 καταζητείται από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, ενώ διώξεις έχουν ασκηθεί επίσης εις βάρος δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί της Λαϊκής Θέλησης!
Ειδική αναφορά στο πόρισμά του κάνει ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας στην τρομοκρατική οργάνωση Λαϊκή Θέληση και σε τρεις ενέργειες τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών με τηλεχειρισμό. Πρόκειται για επιθέσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, στο κτίριο της ΚΕΔ, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Κονιάρη, και στα γραφεία της εταιρίας Profit.
Στο πόρισμα επισημαίνεται πως «η πρώτη των ενεργειών έγινε σε χρόνο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δημιουργώντας εύλογο ζήτημα σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή τους και καθιστώντας για πολλούς λόγους αναγκαία την παραλαβή του συστήματος C4I. Η δεύτερη των ενεργειών σημειώθηκε σε σημείο του δρομολογίου που χρησιμοποιούσε η πομπή ασφαλείας του τότε πρωθυπουργού (σ.σ.: Κώστας Καραμανλής), η δε τρίτη ενέργεια στρεφόταν εις βάρος εταιρίας που είχε εμπλακεί στη προμήθεια του συστήματος C4I.
Από την ανάκριση δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει σαφώς σύνδεση των τριών αυτών ενεργειών με την κύρια υπόθεση. Διαπιστώθηκε όμως, σε σχέση με την τρίτη κατά σειρά ενέργεια, ότι δύο ώρες πριν από την έκρηξη στα γραφεία της εταιρίας Profit βρίσκονταν οι σύμβουλοι της προμηθεύτριας εταιρίας SAIC, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος της Σ.Δ., προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της οικονομικής διαφοράς που έχει προκύψει μεταξύ των δύο εταιριών».


dimokratianews                                                                       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: