Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Το Ντάες επιδιώκει να εκριζώσει τους χριστιανούς από τη Συρία





Δεκέμβριος 28, 2015.
Η τρομοκρατική οργάνωση Ντάες έχει στόχο να εκριζώσει  τους Χριστιανούς από τη Συρία, γράφει η εφημερίδα της Συρίας ‘αλ Βατάν’ επικαλούμενη δημοσίευμα της ισπανικής ‘El Pais’.

Ο αριθμός των Ασσύριων Χριστιανών στη Συρία, πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου, το Μάρτιο του 2011, ήτανε πάνω από τις 200 χιλιάδες, ενώ στα τέλη του 2015 έχουν παραμείνει στη Συρία περί τις 15 χιλιάδες χριστιανούς.
Σύμφωνα, επίσης, με την εφημερίδα  ‘αλ Μάσρι αλ Γιουμ’ οι Χριστιανοί, όπως και πολλοί Σύριοι από το συνεχή φόβο των εχθροπραξιών που έφεραν τη δυστυχία, προτίμησαν να φύγουν από τη Συρία. 
Επισημαίνεται –συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι πρόσφατα απελευθερώθηκαν 25 χριστιανοί Ασσύριοι οι οποίοι κρατούνταν από το Ντάες περισσότερο από 10 μήνες, ενώ 230 Ασσύριοι Χριστιανοί απήχθησαν από την εξτρεμιστική οργάνωση μετά την εισβολή τους στη νότια όχθη του ποταμού Χαμπούρ στην επαρχία Χασάκα.
Η ‘El Pais’ σημειώνει ότι οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί συνυπάρχουν εδώ και αιώνες στην εν λόγω περιοχή και προσθέτει:
  «Από την αρχή του πολέμου, το Μάρτιο του 2011, οι εξτρεμιστικές οργανώσεις είχαν στρέψει τα όπλα τους σε γειτονιές στις οποίες διαβιούσαν οι χριστιανοί, που τελικά αυτοί γίνονταν στόχοι δολοφονιών και απαγωγών σε περιοχές που ελέγχονταν από τις τρομοκρατικές ομάδες. Ένα ενδεικτικό στοιχείο του κατατρεγμού των χριστιανών είναι οι βεβηλώσεις και κατεδαφίσεις  χριστιανικών ναών-μνημείων.
Η ‘αλ Βατάν’ σημειώνει ακόμη ότι το «Δίκτυο των Ασσυρίων για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» που έχει έδρα τη Στοκχόλμη επιβεβαιώνει το διωγμό των χριστιανών και προσθέτει ότι πρόσφατα η οργάνωση Ντάες  στην κωμόπολη Τελ Τάμερ στην Χασάκα απήγαγε  16 παιδιά και τις μητέρες τους, προκειμένου να δημιουργήσει πανικό μεταξύ των χριστιανών.
--
The Hellenic Information Team                         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: