Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Το ΝΑΤΟ θα εκσυγχρονίσει τις κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά


Με πέντε νέα πακέτα μεταρρυθμίσεων, με τα οποία θα πραγματοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός των  ενόπλων δυνάμεων της Κουρδικής Περιφέρειας στο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Πεσμεργκά κάνοντας γνωστό ότι για την υλοποίησή τους θα συμμετέχει το ΝΑΤΟ.
 
Μιλώντας στο Κουρδιστάν 24, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Πεσμεργκά, Χελκούρτ Χεκμάτ, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις Πεσμεργκά έχουν προετοιμάσει  πέντε νέα πακέτα μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων.
Ο Χεκμάτ δήλωσε ότι η συνεργασία με το ΝΑΤΟ είναι αποφασιστική για την υλοποίησή τους.
«Αυτά τα νέα πακέτα μεταρρύθμισης θα εφαρμοσθούν  μετά την αναδιοργάνωση του υπουργείου Πεσμεργκά και το νέο σχέδιο του υπουργείου θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ. Ο διεθνής συνασπισμός θα παρακολουθεί και θα νουθετεί για τις αλλαγές που θα γίνουν στο υπουργείο Πεσμεργκά», σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.
 
Το ισραηλινό ΥΠΕΞ  διοργανώνει συνέδριο για κουρδικό ζήτημα στη Μέση Ανατολή
 
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, θα διοργανώσει συνέδριο για τα ανοικτά ζητήματα στη Μέση Ανατολή και στην ατζέντα του βρίσκεται ο αγώνας των Κούρδων.
Ο πρόεδρος της Εβραϊκής-Κουρδικής Ένωσης, Σερζάντ Μαμσανί ανέφερε ότι στο συνέδριο αυτό που θα γίνει στο Ισραήλ έχουν προσκληθεί  Κούρδοι βουλευτές για να το παρακολουθήσουν

(
Στοιχεία από basnews.com)
--
               
Bookmark and Share               
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: