Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Προδοτική κίνηση Καμίνη: Έγραψε από κοινού κείμενο με τον σκοπιανό δήμαρχο υπέρ της σύνθετης ονομασίας


Προδοτική κίνηση Καμίνη: Έγραψε από κοινού κείμενο με τον σκοπιανό δήμαρχο υπέρ της σύνθετης ονομασίας
Αβανταδόρος των σκοπιανών σφετεριστών της Μακεδονίας ΜΑΣ αποδεικνύεται ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος που γνώρισε ποτέ η Αθήνα. Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος συνέγραψε από κοινού κείμενο με τον δήμαρχο Σκοπίων (!) για «βιώσιμη λύση, όχι νέα απογοήτευση», όπως τιτλοφορείται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ας δούμε, όμως, ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα του κοινού αυτού κειμένου: “Μας βαρύνει το καθήκον να διερευνήσουμε τις ρίζες της συναισθηματικής αντίδρασης αυτών των ανθρώπων. Παράλληλα οφείλουμε να τους εξηγήσουμε την αναγκαιότητα μιας συμβιβαστικής λύσης, καθώς επίσης και τα πλεονεκτήματα που η επίλυση του θέματος θα επιφέρει στις χώρες μας και στις ζωές των ανθρώπων αυτών.
Καμία από τις δύο πλευρές δεν πρέπει να επιτρέψει στις εθνικιστικές φωνές να καπηλευτούν τα συναισθήματα αυτά, καθώς οι φωνές αυτές προσπαθούν να υπονομεύσουν την προοπτική μας οριστικής συμφωνίας και να καθορίσουν, για ακόμη μία φορά, την τύχη και το κοινό μας μέλλον, όχι μόνο ως γειτόνων αλλά και ως Ευρωπαίων πολιτών. […]
Έχουμε να κάνουμε με δύο πόλεις ποικιλόμορφες, στις οποίες κατοικούν άνθρωποι με διαφορετική θρησκεία, γλώσσα, παράδοση και προέλευση. Τούτη η ποικιλομορφία αποτελεί τη δύναμή μας και μας υπενθυμίζει διαρκώς την ανάγκη να προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και να οικοδομούμε κοινωνίες συνοχής. […]
Εμείς, οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια στενότερη συνεργασία. Ενθαρρύνουμε τις εθνικές μας κυβερνήσεις να καταβάλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να μη χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία, και να έρθουν σε μια συμφωνία που θα εξυπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο χωρών και θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας”.
Μέσα από την επιλογή των συγκεκριμένων αποσπασμάτων φαίνεται ότι ο Καμίνης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που δεν επιδέχεται τον παραμικρό συμβιβασμό και έκπτωση για την Μακεδονία ΜΑΣ. Αν και το κείμενο είναι κοινό, φαίνεται ποια χώρα ευνοείται από το περιεχόμενό του και ποια όχι. Οι «εθνικιστικές φωνές» που θα «καπηλευτούν» τα συναισθήματα αυτά» είναι προφανώς όλη εκείνη η Λαοθάλασσα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας που αρνείται την παραχώρηση της Μακεδονίας ΜΑΣ στους άρπαγες σκοπιανούς και οι οποίοι πρέπει να… πειστούν για «την αναγκαιότητα μιας συμβιβαστικής λύσης». Πιστός στην κοσμοπολίτικη-πολυπολιτισμική αντίληψή του, ο Καμίνης θεωρεί ότι «η ποικιλομορφία αποτελεί την δύναμή μας». Να υπενθυμίσουμε τόσο σ’ αυτόν όσο και στον σκοπιανό ομόλογό του ότι αυτή η «ποικιλομορφία» είναι που κοντεύει να διαλύσει τα Σκόπια, καθώς οι αλβανοί κάτοικοί τους αυξάνονται ολοένα και περισσότερο και φυσικά δεν… αφομοιώνονται.
Αν θεωρεί ότι μια τέτοια «ποικιλομορφία» εκκολαπτόμενη και στην Ελλάδα θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, τότε απλώς έχει «μαύρα μεσάνυχτα». Όσο για την «ενθάρρυνση» για μια «νέα ευκαιρία» στις «εθνικές μας κυβερνήσεις», αυτό σημαίνει όχι απλώς κλείσιμο του ματιού, αλλά ξεκάθαρη συναίνεση σε μια συμφωνία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» μέσα στο όνομα του γειτονικού κρατιδίου. Ως εκ τούτου, κάτι τέτοιο απορρίπτεται και πετιέται κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί που θα πάει και ο εθνομηδενιστής Καμίνης, μόλις τελειώσει η δημαρχιακή θητεία του.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Μακεδονία. Κάθε άλλη θέση δεν είναι «λύση», αλλά προδοσία!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: