Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ… Ζητούν κατάργηση του Έθνους για να γίνονται αυτομάτως Έλληνες όλοι οι Λάθρο!..


Σχετική εικόνα

Δημοσιεύθηκε πρίν λίγες ημέρες η έκθεση της «Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στην διεύθυνση http://www.nchr.gr/imag…/pdf/apofaseis/ektos_Epikrateias.pdf






Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο 68 σελίδων που θεωρεί ως προϋπόθεση για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων του Εξωτερικού την προηγούμενη αναθεώρηση του Κώδικα Ιθαγενείας, ώστε να καταργηθεί το επί αιώνες ισχύον «Δίκαιον του Αίματος», και να ισχύσει το «Δίκαιον του Εδάφους Γεννήσεως», τουτέστιν όλα τα λαθροπροσφυγόπουλα που γεννιώνται στην Ελλάδα, να γίνονται αυτομάτως Έλληνες!..




Πρέπει εδώ να πούμε πως η «Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» (ΕΕΔΑ) αποτελεί το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δημιουργήθηκε το 1998-2000 από τον Εβραίο Σημίτη, προκειμένου να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Λαθρομεταναστών!.. Τα μέλη της που έχουν ψήφο, διορίζονται από τα Κόμματα, την ΓΣΕΕ, τις Φεμινιστικές οργανώσεις, τις ΜΚΟ των Λαθροπροσφύγων, τα μπολσεβικοκρατούμενα Πανεπιστήμια κλπ. Πρόεδρός της από το 2015 είναι ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γιώργος Σταυρόπουλος και αντιπρόεδρος η συριζαία επίκουρος καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο ΕΚΠΑ, Μαρία Γαβουνέλη. Αμφότεροι είναι διορισμένοι σε αυτή την θέση από το «Ίδρυμα Μαραγκοπούλου» που ελέγχει απολύτως και την συνεπώνυμη ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», η οποία συμπαραστέκεται φανατικά στους εισβολείς λαθροπρόσφυγες!..

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην έκθεση της ΕΕΔΑ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού… Το θέμα έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια εντελώς διαφορετικές διαστάσεις από αυτές που είχε προ του 2010. Αιτία είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες (υπολογίζονται σε μισό εκατομμύριο) που μετανάστευσαν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.

Δυστυχώς οι ιδεοληψίες δεν λένε να εγκαταλείψουν την Επιτροπή ακόμη και όταν ασχολείται με ένα φαινομενικώς ουδέτερο θέμα όπως το συγκεκριμένο. Η έκθεση καταλήγει σε τρεις προτάσεις. Στη μία εξ αυτών αναφέρει ότι προϋπόθεση για την ψήφο είναι η αναθεώρηση του Κώδικα Ιθαγενείας και ο περιορισμός της αρχής του δικαίου της καταγωγής (γνωστό και ως δίκαιο του αίματος-jus sanguini)... Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή προτείνει όπως:

“Η θέσπιση νόμου για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου των εκτός Επικρατείας πρέπει να συμπορεύεται με την τροποποίηση του δίκαιου της ιθαγένειας, προκειμένου να διασφαλίζεται η ευχερής απόλαυση του δικαιώματος ψήφου καθώς και η τήρηση της δημοκρατικής αρχής, η οποία, κατά μία γνώμη, εδράζεται στην έννοια του λαού υπό στενή έννοια και όχι σε αυτή του έθνους”

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ!..

Στη συνέχεια, η έκθεση της ΕΕΔΑ αφιερώνει περισσότερο από μία σελίδα (!!!) σε μία μόνον υποσημείωση (την υποσ. 120 σελ. 63-65…) όπου αναπτύσσονται τα θεωρήματα περί περιορισμού της αρχής της καταγωγής (jus sanguini) και αναφέρονται κάποιες μπερδεμένες και υπεργραφειοκρατικές απόψεις για την απόδοση ιθαγενείας σε Έλληνες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.

Η επιμονή της Επιτροπής να επιστρέφει στο θέμα της αλλαγής του κώδικα ιθαγενείας με οποιαδήποτε αφορμή θυμίζει το παλαιό ανέκδοτο με τον μαθητή που είχε διαβάσει για τον ελέφαντα και όταν του έβαλαν στις εξετάσεις να γράψει για το σκουλήκι θεώρησε ότι η προβοσκίδα του ελέφαντα έμοιαζε με σκουλήκι και τελικώς έγραψε για τον ελέφαντα.




Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση. Εδώ και καιρό έχει καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία. Η σχετική έκθεση της δίνει τη δυνατότητα να πολώσει τα πράγματα για μία ακόμη φορά και να «ξεκινήσει» τη συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού προχωρώντας πρώτα με την αλλαγή του Κώδικα Ιθαγενείας… Χαράς ευαγγέλια για τους Συριζαίους που θα μπορέσουν να αποδείξουν έτσι για μία ακόμη φορά την «προοδευτικότητά» τους.

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!..

Υπάρχει και μία ακόμη πρόταση ντροπή για τους ξειντεμένους Έλληνες. Η Εθνική Επιτροπή που κατά τα άλλα κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει στο τέλος και το εξής καταπληκτικό:

«η ψήφος των αποδήμων θα μετρά μόνο για τρεις έδρες του ψηφοδελτίου Επικρατείας και δε θα προσμετράται για την εξαγωγή του εκλογικού μέτρου σε επίπεδο Επικρατείας” [σελ. 66]. Δηλαδή και 400.000 Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν, η ψήφος τους θα είναι παντελώς αδιάφορη για το εκλογικό μέτρο… Μήπως να μιλήσει κάποιος στην Επιτροπή για την αρχή της ισότητας της ψήφου; Εννοείται ότι την ίδια ώρα, η ψήφος των πρώην λαθρομεταναστών που ζούν στην Ελλάδα και απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια, θα προσμετράται κανονικά στο εκλογικό αποτέλεσμα της Επικράτειας!..

Εφημερίδα «Στόχος»
                                         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: