Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο «θυέλλης αντιδράσεων» δεν θα εκδώσετε τώρα δημοσιογραφάρες μου;


Την Κυριακή που μας πέρασε στον αγώνα Παναιτωλικού – ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Αγρινίου, οι «φανατικοί οπαδοί» του Παναιτωλικού κρέμασαν ένα πανό που έλεγε «Σε Ελλάδα, Αλβανία, Μακεδονία όλα τα εθνίκια στα νοσοκομεία». 
Το πανό όχι μόνο πέρασε από κάθε έλεγχο και αναρτήθηκε, αλλά έμεινε εκεί και δεν κατέβηκε ποτέ, από κανέναν άνθρωπο. Ουδείς αντέδρασε (διαιτητής, παράγοντες, φίλαθλοι, «αρμόδιοι») παρεκτός του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε: «…Και μία άσχημη παρένθεση ο κόσμος του Παναιτωλικού, που ήταν για γέλια γιατί ειδικά στην αρχή, λέγανε κάποια άσχημα πράγματα, ειδικά για τη Μακεδονία και νομίζω ότι αυτό δεν χρειάζεται να λέγεται από κανέναν στην Ελλάδα. Σίγουρα ήταν Αγρινιώτες στο συλλαλητήριο που έγινε πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτι το οποίο με εξοργίζει ορισμένες φορές, νομίζω ήταν μια κακή παρένθεση από ένα μικρό μέρος των φιλάθλων. Ήταν κάτι ατυχές γιατί ο κόσμος του Αγρινίου δεν είναι αυτός». 

Να πούμε ότι ο Πασχαλάκης δεν είναι από την Μακεδονία, αλλά από την Αθήνα (βέβαια στον φετινό ΠΑΟΚ, στην βασική σύνθεσή του, όχι μόνο Μακεδόνα βρίσκεις δύσκολα, αλλά και Έλληνα!).

Για το περιεχόμενο του πανό όσο και των κεφαλιών εκείνων που το ανέβασαν δεν χρειάζονται σχόλια.

Αυτό που αξίζει να σχολιαστεί είναι σιωπή του δημοσιογραφικού κόσμου και γενικώς του τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) που σε άλλη περίπτωση θα είχαν σημάνει γενικό συναγερμό, θα είχαν εκδώσει αναθέματα και φετφάδες και θα μιλούσαν για «σάλο», ντροπή», «οργή», «προκλήσεις», «θύελλες αντιδράσεων» και «εμετούς».
Δεν ήταν πριν από λίγους μήνες που ένα πανό των οπαδών του ΑΠΟΕΛ της Κύπρου, που αμφισβητούσε το επίσημο αφήγημα του Πολυτεχνείου έκανε σύσσωμο τον θαυμαστό κόσμο της ενημέρωσης να δηλώσει την «οργή» του για αυτήν την "πρόκληση". Έγινε μάλιστα και "θέμα" στην ελληνική (sic) τηλεόραση.
                                                                                              

Ενώ τώρα…. Μόνο κάποιο site του Αγρινίου έγραψε κάτι, άντε και κάποιο του ΠΑΟΚ. 


Ούτε ο επίσημος Παναιτωλικός (ΠΑΕ) πήρε κάποια θέση ή έβαλε κάποια ανακοίνωση. Συνεπώς συμφωνεί απόλυτα με το πανό. Ότι η Μακεδονία είναι άλλη χώρα από την Ελλάδα. Και ότι όσοι είναι «εθνίκια» (π.χ. κρατάνε ελληνική σημαία) πρέπει να πάνε στο «νοσοκομείο». 

Κατά τα άλλα οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι αυτοί που «διχάζουν τον λαό».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: