Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Κρίσεις 2018: Ο Ναύαρχος Αποστολάκης στο τιμόνι του ΓΕΕΘΑ για ακόμη έναν χρόνο

Κρίσεις 2018: Ο Ναύαρχος Αποστολάκης στο τιμόνι του ΓΕΕΘΑ για ακόμη έναν χρόνο
ΑρχικήΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.


Του Γιώργου Δ. Παπακωνσταντίνου Το τιμόνι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για ακόμη έναν χρόνο θα κρατήσει ο Ναύαρχος Ευάγγ...

Του Γιώργου Δ. Παπακωνσταντίνου

Το τιμόνι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για ακόμη έναν χρόνο θα κρατήσει ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. 




Όπως έλεγε στο onalert.gr υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή η απόφαση είναι οριστική και αναμένεται να επικυρωθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία βάσει αυτών των δεδομένων διαλαμβάνει τυπικό χαρακτήρα.

Δηλωτική πάντως αυτής της απόφασης φαίνεται πως θα είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που θα λάβει χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, ο “βάτραχος” - αρχηγός θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και αναμένεται να επισκεφθούν μαζί το εντυπωσιακό περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μένουν ως έχουν

Ειλημμένη είναι η απόφαση να μην επέλθει καμμία αλλαγή και στην κορυφή των υπολοίπων τριών επιτελείων σύμφωνα με την υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή. 





Όπως έλεγε στο ανώτατο επίπεδο, αφού συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα, προκρίθηκε η πρόταση για ολοκλήρωση της διετούς θητείας των επικεφαλής τους. Κι αυτό γιατι προτάχθηκε η ανάγκη να υλοποιηθούν τα εν εξελίξει, ή υπό διαπράγματευση προγράμματα που αφορούν στις ζωτικής σημασίας - για τις ένοπλες δυνάμεις- ενισχύσεις. 

Έτσι ο Αντιστράτηγος, Αλκιβιάδης Στεφανής, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης θα συνεχίσουν να κρατούν τα ηνία του ΓΕΣ, του ΓΕΑ και του ΓΕΝ έως και τον Ιανουάριο του 2019, όταν και τεθούν υπό την κρίση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.
          ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: