Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Δαλάι Λάμα: «Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους και δε μπορεί να γίνει αραβική»


Το 2011 ο Δαλάι Λάμα είχε πει ότι η τότε επίσκεψή του στη Σουηδία θα ήταν μάλλον η τελευταία. Επτά χρόνια αργότερα επισκέφθηκε και πάλι την ευρωπαϊκή χώρα για τον εορτασμό των 80 ετών ζωής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Individuell Människohjälp» και είχε ένα διπλό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους: Προστατεύστε τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη, αλλά και βοηθήστε τους να επιστρέψουν στις χώρες τους για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή τους.
Μιλώντας σε εκδήλωση της IM στο Μάλμο o 83χρονος θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, που το 1989 είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, είπε για τους πρόσφυγες: «Υποδεχθείτε τους, βοηθήστε τους, μορφώστε τους… αλλά θα πρέπει να κάποια στιγμή να αναπτύξουν τη δική τους χώρα».
«Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές στους πρόσφυγες ότι «θα πρέπει να επιστρέψουν για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους».
Να σημειωθεί ότι ο Δαλάι Λάμα εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ, μετά την καταστολή της εξέγερσης από τις κινεζικές δυνάμεις. Ζει εξόριστος στην Ινδία. πηγή
O πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, τον Ιούνιο του 2016 είχε υποστηρίξει την ίδια θέση λέγοντας ότι η Ευρώπη έχει αποδεχθεί πάρα πολλούς πρόσφυγες κι ότι θα πρέπει να παραμείνουν μόνο προσωρινά και να επιστρέψουν στην ανοικοδόμηση της χώρας καταγωγής τους μόλις οι συγκρούσεις έχουν επιλυθεί.
Μιλώντας στην Dharamsala στη βόρεια Ινδία, όπου η Θιβετιανή κυβέρνηση βρίσκεται στην εξορία, ο Δαλάι Λάμα δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung:
«Η Ευρώπη, για παράδειγμα η Γερμανία, δεν μπορεί να γίνει μια αραβική χώρα. Η Γερμανία είναι η Γερμανία ».
Τόνισε επίσης ότι οι χώρες που υποδέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν μια υγιή ματιά επί της κατάστασης και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι δυνατό για όλους τους νεοφερμένους να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία, τονίζοντας ότι ο κύριος στόχος για τους ηγέτες της Ευρώπης είναι να τους παρέχουμε προσωρινό καταφύγιο. πηγή
Με απλά λόγια, ο Δαλάι Λάμα είναι ενάντια στην αντικατάσταση του πληθυσμού και του εποικισμού της Ευρώπης. 
ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ ΕΥΡΩΠΗ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: