Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Συμμέτοχη της ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στην άσκηση μερικής εκκένωσης με εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων “Σώστρατος” και “Περσέας” στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.


Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ασκήθηκε στην πρώτη άσκηση  μερικής εκκένωσης του κτιρίου, με όνομα 'Κάσσανδρος' σε εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων “Σώστρατος” και “Περσέας”,  συμφώνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΕΚΕΠΥ.
Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία το ΕΚΑΒ με τον Συντονιστή Θεσσαλονίκης, η ΛΕΦΕΔ Ν. Χαλκιδικής η Αστυνομία και η Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία.
Η Λέσχη μας έλαβε μέρος με την Ομάδα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και ένα εξοπλισμένο όχημα στο σενάριο απεγκλωβισμού τραυματία από τα μαγειρεία του νοσοκομείου.
Επίσης η Λέσχη μας διέθεσε και role players για την άσκηση.
Η Λέσχη μας συγχαίρει την διοίκηση και το προσωπικό του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για την σχεδίαση, εκτέλεση της άσκησης και στηρίζει κάθε είδους ασκήσεις – εκπαιδεύσεις που έχουν ως σκοπό την προετοιμασία φορέων, υπηρεσιών για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Μετά το τέλος της άσκησης προσπαθώντας να δώσουμε ακόμα ένα σενάριο στην ομάδα μας πραγματοποιήθηκε ανασυρσή τραυματία από ορεινή βραχώδη περιοχή.
Κλείνοντας να  υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Λέσχη μας είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία με φορείς και ομάδες, και να ευχαριστήσουμε την Διοικήτρια του Γ Ν Χαλκιδικής για τα καλά της λόγια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία.  
Το ΔΣ της Λέσχης




















Δεν υπάρχουν σχόλια: