Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Αλλαγή διοίκησης στην 5η Ταξιαρχία Πεζικού - Μεραρχία Κρητών


Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com
Αλλαγή διοίκησης στην 5η Ταξιαρχία Πεζικού - Μεραρχία Κρητών
ΑρχικήΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Στεφανάκη, στο Βλητέ Χανίων, η τελετή παράδοσης - παραλαβής διοίκηση...

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Στεφανάκη, στο Βλητέ Χανίων, η τελετή παράδοσης - παραλαβής διοίκησης της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, 5ης Μεραρχίας Κρητών.

Ο απερχόμενος διοικητής ταξίαρχος Γρηγόρης Κοκολάκης ο οποίος τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ,  παρέδωσε τα καθήκοντα του στον επί σειρά ετών αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων Στυλιανό Γασπαράκη.




O απερχόμενος διοικητής της μονάδας αναφέρθηκε στους στόχους που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας του τονίζοντας ότι εκτελέστηκαν πολλαπλές και ποικίλες αποστολές προκειμένου να καταστεί η 5η Ταξιαρχία πεζικού μια αξιόμαχη δύναμη αποτροπής .

Όπως δήλωσε ο κ. Κοκολάκης «Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της ταξιαρχίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο και θα φανεί αντάξια της παράδοσης της και της ιστορίας της ,για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας αν ποτέ απαιτηθεί».

Ενώ, ο κ. Γασπαράκης ανέφερε: «Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ανάληψη της διοικήσεως αλλά πρωτίστως νοιώθω βαθύτατα συγκινημένος για την τιμή να υπηρετήσω σε ένα τόπο ιερό και ευλογημένο».






Ο νέος διοικητής της μονάδας Στυλιανός Γασπαράκης μίλησε, επίσης, για τις αρχές και τις αξίες που αποτελούν τους θεμέλιους λίθους πάνω στους οποίους θα οικοδομηθούν η προσπάθειες της νέας διοίκησης της Πέμπτης Ταξιαρχίας Πεζικού – Πέμπτης Μεραρχίας Κρητών.

«Προερχόμενος από τη μεγάλη οικογένεια των ειδικών δυνάμεων που υπηρέτησα επί 28 συναπτά χρόνια. Είναι στη φύση μου το καταδρομικό πνεύμα, η εθελοντική προσφορά, η αλληλεγγύη, το φιλότιμο και η πειθαρχία. Μα πάνω απ’ όλα η αγάπη για την πατρίδα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γασπαράκης.

Η Πέμπτη μεραρχία Κρητών είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του κρητικού λαού έχοντας γράψει λαμπρές σελίδες στα πεδία των μαχών της Ηπείρου ,της Μακεδονίας, του ελληνοαλβανικού μετώπου.

«Υποκλίνομαι με ευλάβεια και σεβασμό μπροστά στις ένδοξες σημαίες της ταξιαρχίας και των μονάδων της. Αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας   οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι στους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Κοκολάκης.         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: