Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Άρχισε η παραλαβή των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από τις ΗΠΑ. Του Λεωνίδα Μπλαβέρη


Άρχισε η παραλαβή των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από τις ΗΠΑ. Του Λεωνίδα Μπλαβέρη
ΑρχικήΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.


Του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη Έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ η παραλαβή των 70 μεταχειρισμένων, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, ελι...

Του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη

Έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ η παραλαβή των 70 μεταχειρισμένων, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, ελικοπτέρων επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, που πρόκειται να ενταχθούν στη δύναμη της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού.
Συμφώνως με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr, στις ΗΠΑ έχει μεταβεί η ειδική επιτροπή παραλαβής τους από τον Ελληνικό Στρατό, με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος έχει υπογράψει για την παραλαβή του συνόλου του υλικού και ήδη τα ελικόπτερα Kiowa έχουν «φορέσει» τα ελληνικά εθνόσημα και έχουν λάβει τους πλευρικούς αριθμούς του το καθένα (π.χ. «ΕΣ-500» κλπ).







Τα 70 αυτά ελικόπτερα, καθώς και οι επιπλέον κινητήρες τους που αποκτήθηκαν δωρεάν, καθώς και το σύνολο των ανταλλακτικών που θα αποκτηθούν, πρόκειται να φορτωθούν σε πλοίο το οποίο θα πλεύσει από τις ΗΠΑ προς το λιμάνι του Βόλου, όπου αναμένεται συμφώνως με τις πληροφορίες μας εντός του Απριλίου, θα ξεφορτωθούν, θα συναρμολογηθούν πλήρως και εν συνεχεία θα πετάξουν προς το «γειτονικό» αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού του Στεφανοβικίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το προαναφερθέν υλικό είναι προγραμματισμένο να έλθει στην Ελλάδα και το δέκατο και τελευταίο μεταχειρισμένο μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook, που έχει αποκτήσει η Αεροπορία Στρατού από τα αποθέματα της αντιστοίχου Αμερικανικής.
Θυμίζουμε ότι από τα 70 ελικόπτερα Kiowa, τα 36 είναι πλήρως εξοπλισμένα επιχειρησιακά, άλλα 10 με έναν λιγότερο ασύρματο θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά αρχικής εκπαιδεύσεως στη Διακλαδική Σχολή Ελικοπτέρων, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον πηγές ανταλλακτικών.



Η πρόσφατη επικύρωση της δωρεάν προμήθειας ενός επιπλέον αριθμού κινητήρων για τα ελικόπτερα Kiowa θα επιτρέπει στους τεχνικούς μας, αν αυτό απαιτηθεί να μην «αποσύρεται» ένα πλήρως επιχειρησιακό ελικόπτερο για να συντηρηθούν οι κινητήρες του, αλλά να αντικαθίσταται από ένα άλλο με τους εφεδρικούς κινητήρες μέχρι ότου να επισκευαστούν/συντηρηθούν οι κινητήρες του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, χωρίς με τον τρόπο αυτό να δημιουργούνται «κενά» στις επιχειρησιακές μονάδες των πρόσω που θα επιχειρούν με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου.
ΠΗΓΗ: http://newpost.gr           
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: