Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της ΙΜΠ στη Βέροια


Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της ΙΜΠ στη Βέροια
ΑρχικήΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.


Νέος διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στη Βέροια, ανέλαβε κατά την τυπική τελετή παραλαβής - παράδοσης, ο Υ...

Νέος διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στη Βέροια, ανέλαβε κατά την τυπική τελετή παραλαβής - παράδοσης, ο Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο οποίος διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος Διοικητή της Μεραρχίας, Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα. Η τελετή

πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019, στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, καθώς και των Στρατιωτικών, Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών της Ημαθίας και συγγενών. 
Ο παραδίδων Διοικητής, κ. Δεμέστιχας, που προήχθη στη θέση του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική πρόταση που του έγινε από την Υπηρεσία του να αναλάβει την ιστορική 1η Μεραρχία Πεζικού, αναφερόμενος παράλληλα στο σύγχρονο εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό των Μονάδων, το συνεχές έργο και την προσφορά της Μεραρχίας, ενώ διαβεβαίωσε πως η ΙΜΠ είναι έτοιμη να υπακούσει σε κάθε πρόσταγμα. Στο νέο Διοικητή ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που ανέλαβε. 
Στην ημερήσια διαταγή, ο παραλαμβάνων Διοικητής κ. Κολοκούρης, ανέφερε πως έχει επίγνωση της τιμής και της ευθύνης που απορρέει από την ανάληψη της Διοίκησης της ιστορικής σιδηράς Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού, δεσμευόμενος παράλληλα πως θα ασκήσει τη Διοίκηση με αμεροληψία και δικαιοσύνη, καταβάλλοντας, τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο έμψυχο δυναμικό, τα μέγιστα για την εκπλήρωση της αποστολής της ΙΜΠ. «Δεσμεύομαι πως θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσω τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να αφοσιωθείτε απερίσπαστοι στο έργο σας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη Μεραρχία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, με υγεία, δύναμη και ευτυχία. Στη συνέχεια δέχθηκε τις ευχές του Αρχηγού ΓΕΣ, να είναι καλορίζικος, σιδεροκέφαλος και τυχερός.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε η υποστολή του λαβάρου της Μεραρχίας του παραδίδοντα Διοικητή και η έπαρση λαβάρου της Μεραρχίας του παραλαμβάνοντος Διοικητή, κατάθεση στεφάνου από τον παραδίδοντα Διοικητή κ. Δεμέστιχα, ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Φρουράς. Δείτε φωτογραφίες:













































































   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: