Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ισραηλινά ηλεκτρονικά συστήματα για τα τρία νέα περιπολικά πλοία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


/, Εσωτερική Ασφάλεια, Κεντρικά/Ισραηλινά ηλεκτρονικά συστήματα για τα τρία νέα περιπολικά πλοία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμυντικού περιοδικού «Jane’s» τα ιταλικά ναυπηγεία Cantiere Navale Vittoria, ανάδοχος του προγράμματος ναυπήγησης τριών νέων περιπολικών πλοίων τύπου P-355 για το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή), ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμβόλαιο με την ισραηλινή Elbit Systems για την παροχή της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής υποδομής των πλοίων και του οπλισμού τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22 Ιανουαρίου. Η παράδοση των νέων πλοίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Το κόστος του προγράμματος είναι της τάξεως των € 42 εκατομμυρίων και χρηματοδοτείται, κατά 90% από την ΕΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύμβαση με την Elbit Systems περιλαμβάνει και υπηρεσίες εν συνεχείας υποστήριξης διάρκειας πέντε (5) ετών.
Η Elbit Systems θα εγκαταστήσει στα πλοία ηλεκτροπτικά συστήματα, ραντάρ, συστήματα πλοήγησης, σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πλοίων (W-AIS : Warship- Automatic Identification System), τηλεχειριζόμενο πύργο και το απαραίτητο λογισμικό διασύνδεσης όλων των συστημάτων των πλοίων με το σύστημα διοίκησης και ελέγχου. Η ηλεκτρονική υποδομή και το λογισμικό του πλοίου θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν και μη-επανδρωμένα συστήματα αέρος και θαλάσσης. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το διαμέτρημα του πολυβόλου που θα φέρει ο τηλεχειριζόμενος πύργος.                ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: