Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Άσκηση PASSEX CYP/FRA-06/2019



  Την Τρίτη, 30 Ιουλ 2019 στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου διμερούς «Συμφωνίας για Συνεργασία σε Θέματα Άμυνας», μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του κόλπου Λάρνακας, η 6η Passing Exercise (PASSEX) με Πλοία του Γαλλικού ΠΝ, για αυτή τη χρονιά, με την κωδική ονομασία «CYP/FRA-06/2019».
  Στην αεροναυτική άσκηση συμμετείχαν η Γαλλική Φρεγάτα (Φ/Γ) FNS ACONIT F-713 La-Fayette Class, το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού, καθώς και 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AW-139 της 460 ΜΕΔ, της Διοίκησης Αεροπορίας.
  Ο κύριος αντικειμενικός σκοπός, που τέθηκε, ήταν η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας, καθώς και η προαγωγή των σχέσεων, μεταξύ των Μονάδων Ναυτικού και Αεροπορίας, της Εθνικής Φρουράς και του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας.
  Το πρόγραμμα της άσκησης «CYP/FRA-06/2019» περιελάβανε εκπαιδευτικές προσνηώσεις του Ε/Π της 460 ΜΕΔ επί του ελικοδρομίου της Φ/Γ, Σχηματισμούς και Προχωρητικούς Ελιγμούς μεταξύ των Πολεμικών Πλοίων, καθώς και Ασκήσεις Συναινετικής Νηοψίας, με σκοπό την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στο ναυτικό περιβάλλον.
  Η πολύπλευρη συνεργασία, κρίνεται για ακόμη μια φορά, ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς παρείχε ουσιαστική και πρακτική δυνατότητα στο Ναυτικό και στην Αεροπορία της ΕΦ, καθώς και στο Γαλλικό ΠΝ, για τη διεξαγωγή αποτελεσματικής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αεροναυτικής συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

                
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: