Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Κάτοικοι Λέσβου: «ΜΚΟ καλλιέργησαν κλίμα εξέγερσης - Δεν θα επιτρέψουμε δημιουργία άλλου hot spot»


ΚΟ δε δέχτηκαν την απόφαση για μαζικό lockdown και αυτό ενίσχυσε την καλλιέργεια αντίστοιχου κλίματος που οδήγησε, ακόμη μια φορά, σε εξέγερση όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μόριας στην Λέσβο.Δηλαδή οι ΜΚΟ έπαιξαν ύποπτο ρόλο στην εξέγερση που ακολούθησε.​ Η καταγγελία των κατοίκων δείχνει πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο.
Πολλές από τις ΜΚΟ στην Λέσβο δρουν σαν οι «καλύτεροι φίλοι» της Τουρκίας.
Η ΜΚΟ «Aegean Boat Report» η οποία απηχεί απόψεις της Άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει σχέσεις με την ΜΙΤ  εκτός της παράνομης κι ανεξέλεγκτης δράσης της (η οποία περιλαμβάνει εμπόδιση της δράσης του Λιμενικού Σώματος,  λειτουργία ως αρτηρία ενημέρωσης για ροές από τη Τουρκία και συνεργασία με δίκτυα λαθροδιακινητών και την τουρκική ακτοφυλακή) τάσσεται ενάντια στα κλειστά κέντρα στα νησιά επειδή θα αντιμετωπίζουν τους παράνομους μετανάστες ως «εγκληματίες».
Συγκεκριμένα η ΜΚΟ αναφέρει στην «...Τα παιδιά και οι οικογένειες θα τοποθετηθούν πίσω από συρματοπλέγματα, στις νέες «φυλακές» των νησιών του Αιγαίου. 
Χθες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ότι θα χτιστεί φράχτη γύρω από τη Μοριά, με κόστος 854.000 ευρώ, από τοπικό εργολάβο, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μόνο μήνες.
Επίσης, έχουν ενοικιαστεί χερσαίες περιοχές γύρω από την υπάρχουσα δομή στη Μοριά, για την κατασκευή αυτής της νέας κλειστής δομής, μια φυλακή για άτομα που αναζητούν ασφάλεια. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι μόνο ένας φράχτης, δεν θα έπρεπε να είναι προβληματικό.
Αλλά όταν μιλάμε για πύργους φρουράς, διπλή περίφραξη με νεκρή ζώνη πλάτους έξι μέτρων, ελεγχόμενη είσοδος-έξοδος με κάρτες και δακτυλικά αποτυπώματα, 24ωρο σύστημα παρακολούθησης με κάμερες, συστήματα ελέγχου αποσκευών και ανιχνευτές μετάλλων, δεν μιλάμε πλέον για στρατόπεδο, αλλά για φυλακή.
Ο αιτών άσυλο σε αυτά τα κέντρα φυλακών, θα αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας που έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα και ως κρατούμενοι, θα χάσει πολλά από τα βασικά δικαιώματά τους.
Ο επίσημος αριθμός στη Μόρια είναι 13.000 άτομα, που θα το καθιστούσαν τη μεγαλύτερη φυλακή στην Ευρώπη, όπου στεγάζονται όχι εγκληματίες, αλλά παιδιά, οικογένειες, ευάλωτα άτομα που αναζητούν ασφάλεια. Η ελληνική δεξιά κυβέρνηση κάνει κάτι που δεν έχει γίνει στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1940, χρηματοδοτούμενο και ευλογημένο από την ΕΕ...».
Η φωτιά της Μόριας υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι ήταν οργανωμένος εμπρησμός (και όχι ατύχημα) και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε τεράστιες διαστάσεις.
Υπάρχουν επίσημες μαρτυρίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που αναφέρονται σε συγκρούσεις που προκάλεσαν άτομα που κρίθηκαν ότι έπρεπε να μπουν σε απομόνωση. 
Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά οι κάτοικοι της Λέσβου οι οποίοι και διαμηνύουν ότι δεν θα δεχτούν ξανά την λειτουργία οποιουδήποτε καταυλισμού αλλοδαπών στην Μόρια και πως όσοι αυτοδιοικητικοί και πολιτευτές προτείνουν ξανά το στήσιμο σκηνών στην περιοχή θα αντιμετωπιστούν ως «ανεπιθύμητοι» και ως «εχθροί του τόπου».
«Η φωτιά της Μόριας είχε πολλά μέτωπα και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι ήταν οργανωμένος εμπρησμός (και όχι ατύχημα). Υπάρχουν επίσημες μαρτυρίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που αναφέρονται σε συγκρούσεις που προκάλεσαν άτομα που κρίθηκαν ότι έπρεπε να μπουν σε απομόνωση.
Επίσης, κάποιες ΜΚΟ δε δέχτηκαν την απόφαση για μαζικό lockdown και αυτό ενίσχυσε την καλλιέργεια αντίστοιχου κλίματος που οδήγησε, ακόμη μια φορά, σε εξέγερση. Όλα αυτά ας κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Ας κριθούν τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί. 
Το χτεσινό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τα υπάρχοντά τους και έθεσε σε άμεσο και, αυτή τη φορά, σε τεράστιο κίνδυνο τα χωριά και τις ζωές μας!
Εμείς που σηκώνουμε το βάρος όλης της Λέσβου αρνούμαστε να το ξαναπεράσουμε αυτό!  Το ΚΥΤ της Μόριας και ο παράνομος καταυλισμός έχουν καταστραφεί. Όσοι προωθούν την πρόταση να μπουν ξανά σκηνές στο χώρο του καταυλισμού εγκληματούν σε βάρος μας και σε βάρος του τόπου μας. Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί και πολιτευτές. Θα αντιμετωπισθούν από εμάς ως «ανεπιθύμητοι» και ως «εχθροί του τόπου». 
Διαμηνύουμε προς άπαντες το εξής:
Δεν θα δεχτούμε ξανά οποιαδήποτε λειτουργία καταυλισμού μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας εντός των οικισμών μας. Επαληθευτήκαμε σε όλα όσα λέγαμε και αποδείχτηκαν (για ακόμη μια φορά) και οι λόγοι που τα λέγαμε. 
Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε επαγρύπνηση όλο τον κόσμο της Λέσβου! Απευθύνουμε διαρκές κάλεσμα σε κινητοποίηση εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησης κοντέινερ ή σκηνών στην περιοχή μας και νέα εγκατάσταση ανθρώπων.Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποδείξει περίτρανα ότι στην υπόθεση κρύβονται τεράστιες σκοπιμότητες και συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά 
Καλούμε τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Μυτιλήνης  και τους αιρετούς εκπροσώπους μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά μας… να υπερασπιστούν τον τόπο μας. 
Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας
Ο Πεζοπορικός Σύλλογος Μόριας “ Η Διχάλα»
Μετά την φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας πάνω από 12.000 αλλοδαποί έχουν διασκορπιστεί στα γειτονικά ελαιοκτήματα ενώ μεγάλος αριθμός κινήθηκε προς τον Καρα - Τεπέ.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες εκατοντάδες αλλοδαποί έχουν συγκεντρωθεί στα δύο σούπερ μάρκετ της περιοχής ενώ άλλες ομάδες μετακινούνται σε κτήρια της περιοχής.  Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί που βρίσκονται οι 35 αλλοδαποί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ήταν να τεθούν σε καραντίνα.
Αυτή τη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές μετακινήσεις που εμποδίζουν την κίνηση προς την πόλη της Μυτιλήνης.


                      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/913186_katoikoi-lesvoy-mko-kalliergisan-klima-exegersis-den-tha

Δεν υπάρχουν σχόλια: