Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Βολές Μονάδων Πυροβολικού

 


Το τριήμερο από 09 έως 11 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κιτίου, βολές πιστοποίησης για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ. NORΑ-Β52ΚΕ, οι οποίες συνδυάστηκαν με εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού επί θαλάσσιων στόχων, από τα πυροβόλα 155 χιλ. ZUZANA και TRG-1 καθώς και 105 χιλ., Μ56Α1.   

Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, τον Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο, κ. Marko Blagojecic, και το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΜ, κ. Ανδρέα Λουκά, επισκέφθηκε το πεδίο βολής και παρακολούθησε τις βολές του οπλικού συστήματος NORA Alexander TGS. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο πεδίο βολής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη του οπλικού συστήματος η οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε την διαδικασία ταχείας ανάπτυξής του.  

Επιπλέον, τις δραστηριότητες των Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο βολής, παρακολούθησαν ο Υπαρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και ο Επιτελάρχης, Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης.

Κατά τη διάρκεια των βολών, λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: