Εν έτη 2021 το κόστος συμβατικών πλατφορμών μάχης δείχνει να αυξάνεται σημαντικά. Δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κρίσεως την οποία βιώνουν τα Δυτικά Κράτη, αλλά και δεδομένης της γεωοικονομικής μετάλλαξης της Ευρασίας (μέσω του Κινεζικού BRI) τα κράτη δείχνουν να μην διαθέτουν τα χρηματικά αποθέματα που χρειάζονται για να στηρίξουν υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα. Η προβολή ισχύος των στρατευμάτων πλέον δεν στηρίζεται τόσο σε αξιοποίηση νέων εξελιγμένων πολεμικών τεχνολογιών, αλλά σε μερική υιοθέτηση ορισμένων εξ’ αυτών και στην προσαρμογή τους έτσι ώστε να συνδεθούν επιχειρησιακά με το εκάστοτε στράτευμα.
Ως αποκύημα της προαναφερθείσας διαδικασίας, »άγονες» εξοπλιστικά χώρες χωρίς κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό παρελθόν στον τομέα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων φαίνεται να δημιουργούν ενιαία πλέγματα μάχης που στηρίζονται στον συνδυασμό συμβατικών μέσων (Πολλαπλών Εκτοξευτών Ρουκετών) με τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Data Fusion). Η παρουσίαση των παρακάτω συστημάτων έχει ως στόχο την κατάδειξη ορισμένων όπλων που ενώ λειτουργούν με συμβατικό τρόπο, είναι ικανά μέσω της κατάλληλης τεχνογνωσίας (εντάσεως γνώσης) να μετατραπούν σε ευπροσάρμοστες ημι-αυτόνομες δομές μάχης.
Πολλαπλός Εκτοξευτής Ρουκετών ASTROS-II
O Πολλαπλός Εκτοξευτής Ρουκετών Astros II (Artillery Saturation Rocket System) έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την Βραζιλιάνικη εταιρεία Avibras Aerospacial SA με έδρα το Sao Paolo. Τα οχήματα Astros II έχουν ως φορέα το πρότυπο τεθωρακισμένο όχημα Astros AV-VBA 6×6, που κατασκευάζεται από την Tectran Engenharia, θυγατρική εταιρεία της κατασκευάστριας Avibras με έδρα το Sao Jose dos Campos της Βραζιλίας. Το όχημα έχει μέγιστη ταχύτητα τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα ντίζελ τύπου Mercedes-Benz 280 αλόγων. ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ https://defencereview.gr/ependyontas-se-pyrayliko-pyrovoliko-o/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου