Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

«IDEX 2021»: Ξεχωρίζει το ελληνικό οπλισμένο μη επανδρωμένο ταχύπλοο

 


///«IDEX 2021»: Ξεχωρίζει το ελληνικό οπλισμένο μη επανδρωμένο ταχύπλοο

Ανταπόκριση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από τα πιο πλέον ενδιαφέροντα οπλικά συστήματα της έκθεσης είναι οι φωτογραφίες του οπλισμένου ελληνικού μη επανδρωμένου ταχυπλόου σκάφους (USV) της ελληνικής εταιρείας Barracuda. Η εταιρεία σε αφίσες παρουσιάσει το νέο οπλισμένο ταχύπλοο ως εξέλιξη του υφιστάμενου ελληνικού μη επανδρωμένου ταχυπλόου σκάφους στο οποίο έχει εγκατασταθεί σουίτα εξοπλισμού αποτελούμενη από αισθητήρες και ραντάρ όντας ικανό να επιχειρεί σε αποστολές σύνθεσης εικόνας τακτικής κατάστασης, πληροφοριών και αναγνώρισης. Το σκάφος αναπτύχθηκε από κοινού με την Intracom Defense.

Η εταιρεία Barracuda το τελευταίο διάστημα εργάστηκε σκληρά πάνω στο νέο οπλισμένο ταχύπλοο το οποίο φέρει έως και 8 πυραύλους Hellfire. Το σκάφος έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από το σχεδιαστικό τμήμα της Barracuda. Εκτός του ρόλου της προσβολής στόχων επιφανείας το σκάφος δύναται να εξοπλιστεί και με άλλα συστήματα ικανοποιώντας μια σειρά από αποστολές του ναυτικού πολέμου.

Αναλυτική παρουσίαση θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο χρόνο.                  https://defencereview.gr/idex-2021-xechorizei-to-elliniko-oplismeno/

Δεν υπάρχουν σχόλια: