Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Στέφανος Ντούσκος: Ποιος είναι ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 (video, γράφημα)

 


Βροχή τα συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη κωπηλάτη

Φοιτητής ιατρικής που πάγωσε τις σπουδές του για να προσηλωθεί στο στόχο του: να διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τόλμησε να αλλάξει κατηγορία και να πάει στο απλό σκιφ των «δυνατών» καθώς δεν «στέριωνε» ζευγάρι, μια και οι συναθλητές του είτε εγκατέλειπαν το σπορ, είτε έφευγαν από την Ελλάδα για να αναζητήσουν αλλού μια καλύτερη ζωή.

Και όχι μόνο κατάφερε να τρυπώσει, όπως έλεγε ο αξέχαστος Κώστας Βουτσάς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά κατάφερε να διακριθεί και κάνει Ολυμπιακό ρεκόρ!

Με λίγα λόγια αυτός είναι ο Στέφανος Ντούσκος, ο σκιφίστας που κατάφερε να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης στην πιο δύσκολη κατηγορία της κωπηλασίας. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και προπονητής του είναι ο Γεώργιος Φώτου. Έχει συμμετάσχει με το απλό σκιφ σε δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Τόκιο.

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1997 στα Ιωάννινα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης έχει ύψος 1.87 μέτρα. «Ο κόσμος μπορεί να βλέπει την τελική εικόνα, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί τις θυσίες που έκανα εγώ για να μείνω εντός ορίου. Δεν έτρωγα μεσημέρια, δεν έτρωγα το βράδυ. Μασούσα παγάκια και τσίχλες, για να ξεχάσω την πείνα μου. Δοκίμασα τον εαυτό μου, σωματικά και ψυχολογικά. Πάντα υπήρχε το ρίσκο να προκαλέσω ζημιά στον οργανισμό μου», είχε δηλώσει στο Sport24.gr και στον Κώστα Χολίδη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η Ασπασία Βελονάκη «έκλεισαν» σ’ ένα γράφημα όλα όσα γνωρίζουμε για την αθλητική πορεία του Έλληνα Ολυμπιονίκη:

Stefanos Douskos kopilasia
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τον 24χρονο Γιαννιώτη σκιφίστα, ο οποίος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ασπασία Βελονάκη

Αμέτρητα τα συγχαρητήρια για τον 24χρονο σκιφίστα

Η νίκη του Στέφανου Ντούσκου στο απλό σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σκόρπισε χαρά στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Τα συγχαρητήρια έπεσαν βροχή και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ας ευχηθούμε πως τα συγχαρητήρια από το επίσημο κράτος να συνοδευτούν και από κάποιου τύπου σοβαρό αντίκρισμα τόσο για τον Έλληνα κωπηλάτη όσο για το άθλημα της κωπηλασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: