Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

«DEFEA»: Το SuperTermoli ST60 δίνει την υπεροχή στις ειδικές επιχειρήσεις

 


/, Ελλάδα, Προτεινόμενα/«DEFEA»: Το SuperTermoli ST60 δίνει την υπεροχή στις ειδικές επιχειρήσεις

Η Aegean Projects στα πλαίσια της έκθεσης DEFEA παρουσιάζει το ιταλικής σχεδίασης και ελληνικής ναυπήγησης σκάφος ειδικών επιχειρήσεων SUPERTERMOLI INTERCEPTOR.

Σύμφωνα με πληροφορίες το SUPERTERMOLI ST60 κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της αξιολόγησης από το Αιγυπτιακό Ναυτικό και συγκεκριμένα από τους Αιγύπτιους πεζοναύτες και βατραχανθρώπους. Σήμερα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ώστε η Αίγυπτος να προχωρήσει σε μια αγορά μαμούθ των παραπάνω σκαφών. Αύτο άλλωστε είναι κάτι που αναφέρεται για πρώτη φορά στον ελληνικό Τύπο.

Κύριο γνώρισμα των σκαφών Supertermoli ST60 είναι οι υψηλές ταχύτητες οι οποίες ανάλογα με τη διαμόρφωση των ταχυπλόων (αριθμός κινητήρων και ιπποδυνάμεις, φόρτωση προσωπικού, εξοπλισμός) κυμαίνονται μεταξύ 60 και 70 κόμβων.

Η ΔΥΚ χρησιμοποιεί δύο τέτοια σκάφη με εξαιρετικές επιδόσεις δίνοντας στους βατραχανθρώπους δυνατότητα ταχείας διείσδυσης στη περιοχή ενδιαφέροντος και άμεσης περισυλλογής και ακολούθως διαφυγής/ απαγκίστρωσης.

Αυτό που διακρίνει τα μοντέλο αυτό από τον ανταγωνισμό, είναι η ικανότητα ελιγμών και η αξιοπλοΐα σε ακραίες ταχύτητες. Το σκάφος στην στρατιωτική έκδοση (ST60 Interceptor), λειτουργεί πραγματικά σε ταχύτητες άνω των 55 κόμβων , με απόλυτη ασφάλεια ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες και με αυτονομία άνω των 400 ναυτικών μιλίων. Μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 65+ κόμβων και μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 20 ατόμων για ειδικές αποστολές . Αυτά δεν αποτελούν ευσεβείς σχεδιαστικούς πόθους αλλά έχουν  πιστοποιηθεί και στην πράξη από την Ιταλική Οικονομική Αστυνομία και από το πλέον επίλεκτο Ελληνικό Σώμα, καθώς είναι ήδη δοκιμασμένα σε τέτοιες συνθήκες και χρησιμοποιούνται από την ομάδα Δ.Υ.Κ. του Πολεμικού μας Ναυτικού (ΣΑΠ 10 και ΣΑΠ 11).

Τα ταχύπλοά αυτά, λειτουργούν σε ταχύτητες άνω των 50 κόμβων με απόλυτη ασφάλεια. Η τελική τους ταχύτητα ξεπερνά τους 60 κόμβους και μπορούν να μεταφέρουν πλήρωμα έως και 20 ατόμων για ειδικές αποστολές. Η ικανότητα ελιγμών, η αξιοπλοΐα σε ακραίες ταχύτητες και συνθήκες και η μεγάλη αυτονομία, ξεχωρίζει τα μοντέλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, τα σκάφη είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και για το Λιμενικό Σώμα λειτουργώντας ως καταδιωκτικά ταχύπλοα σε αποστολές δίωξης λαθρεμπορίου, ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης και λοιπών μορφών οργανωμένου εγκλήματος δια θαλάσσης.

Τα ταχύπλοα διαμορφώνονται με μεγάλη ευελιξία με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χρήστη. Κύρια χαρακτηριστικά                ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ      https://defencereview.gr/defea-to-supertermoli-st60-dinei-tin-yperochi-stis-eidik/

Δεν υπάρχουν σχόλια: