Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Τελετή Διαβεβαίωσης Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξης 2021

 



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ, στην Αθαλάσσα, η Τελετή Διαβεβαίωσης των Μονίμων Υπαξιωματικών Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Υπαρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Κώστα Χρυσηλίου, αντιπροσωπείας στελεχών και συγγενών.

 

Με την τελετή αυτή, οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, που αποφοίτησαν από τις αντίστοιχες σχολές στην Ελλάδα, εντάσσονται και επίσημα στις τάξεις της ΕΦ. Στην Ημερησία Διαταγή του ο Αρχηγός της ΕΦ, ανάφερε στους νέους Υπαξιωματικούς ότι κορυφαία αποστολή τους στο εξής, αποτελεί η υπεράσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.   

 

Στην συνέχεια, τους κάλεσε να έχουν διευρυμένους ορίζοντες, πρωτοβουλία, αυτοπεποίθηση, κατάλληλη επαγγελματική συγκρότηση, έτσι ώστε σύμφωνα με την πρόθεση του προϊσταμένου τους να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το απρόβλεπτο. Τους προέτρεψε επίσης, να επιδιώξουν από τον εαυτό τους να αισθάνεται υπερήφανος για την ιδιότητα του και να παραμένουν προσηλωμένοι στο καθήκον, λαμβάνοντας υπόψη την συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική απειλή.

 

Ο Αρχηγός της ΕΦ, δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους, θα αφουγκράζεται τις δυσχέρειες και τα προβλήματα τους, θα είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες τους και καλός αγωγός των ιδεών τους, ως Αρχηγός, συνεργάτης και συνάδελφος.

 

Κλείνοντας ο Αρχηγός της ΕΦ, τους καλωσόρισε στην ΕΦ και τους ευχήθηκε η Χάρις του Θεού να φωτίζει και να καθοδηγεί το νέο τους ξεκίνημα.   

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

 

Αυτούσια η Ημερήαια Διαταγή

http://www.army.gov.cy/el/news/vima-arxigou

Δεν υπάρχουν σχόλια: