Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

«DEFEA»: Παρουσίαση των αιωρούμενων πυρομαχικών Hero της ισραηλινής UVision


/, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/«DEFEA»: Παρουσίαση των αιωρούμενων πυρομαχικών Hero της ισραηλινής UVision

Αδιαμφισβήτητα από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα της έκθεσης DEFEA. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε την αξία των αιωρούμενων πυρομαχικών (Loitering Munitions) και τα πλεονεκτήματα τους ως πραγματικοί πολλαπλασιαστές ισχύος για το πυροβολικό. Τα συστήματα που θα παρουσιάσουμε είναι της οικογένειας Hero της ισραηλινής UVision, όπως θα παρουσιαστούν στην ελληνική έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA.

Hero 30

Η επιλογή των συστημάτων Hero έγινε επειδή πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά αιωρούμενων πυρομαχικών, για το τακτικό, το επιχειρησιακό και το στρατηγικό επίπεδο με διαφορετικές πολεμικές κεφαλές (σε βάρος, άρα και φονικότητα) και βεληνεκές, που κυμαίνεται από τα 10 έως και τα 250 χιλιόμετρα.

Οι λύσεις που προσφέρει η UVision είναι:

Σε τακτικό επίπεδο

Τα συστήματα Hero-20/30/70/120 τα οποία μεταφερόμενα σε κάνιστρα, ως ατομικός φόρτος, με εξαίρεση το Hero-120, που μπορεί να τοποθετηθεί σε όχημα ως σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης αιωρούμενων πυρομαχικών, στο πρότυπο των πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών. Σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο βεληνεκές αφορά σε τιμές εντός του οπτικού πεδίου (LOS : Line-Of-Sight).

Hero-20: Ζυγίζει 1,8 κιλά και ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 200 γραμμαρίων. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 10 χιλιόμετρα ή 20 λεπτά μέγιστος χρόνος αιώρησης. Ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα. Ενδείκνυται για χρήση κατά προσωπικού.

Hero-30: Ζυγίζει 3 κιλά και ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 500 γραμμαρίων. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 40 χιλιόμετρα ή 30 λεπτά μέγιστος χρόνος αιώρησης. Ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα. Ενδείκνυται για χρήση κατά προσωπικού.

Hero-70: Ζυγίζει 7 κιλά και ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 1,2 κιλών. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 40 χιλιόμετρα ή 45 λεπτά μέγιστος χρόνος αιώρησης. Ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα. Ενδείκνυται για χρήση κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων (ελαφρά οχήματα, γενικής χρήσης ή φορείς οπλικών συστημάτων, φορτηγά κ.ά.).

Hero-120: Ζυγίζει 12,5 κιλά και ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 3,5 κιλών. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 40 χιλιόμετρα ή 60 λεπτά μέγιστος χρόνος αιώρησης                                                               ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ           https://defencereview.gr/defea-ta-israilina-periferomena-pyromac/

Δεν υπάρχουν σχόλια: