Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

«DEFEA»: Παρουσίαση των δυνατοτήτων SIGINT του Heron, πρόσφατου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας

 


/, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/«DEFEA»: Παρουσίαση των δυνατοτήτων SIGINT του Heron, πρόσφατου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας

Όπως είναι ήδη γνωστό η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) ενισχύθηκε πρόσφατα με τρία (3) μεταχειρισμένα μη-επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) Heron της ισραηλινής IAI (Israel Aerospace Industries), υπό καθεστώς ενοικίασης, για τρία (3) χρόνια, έναντι € 39 εκατομμυρίων. Μάλιστα, στις 18 Ιουνίου, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης (135 ΣΜ) στην Σκύρο όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα νέα αποκτήματα της ΠΑ. Τα Heron μπορούν να πετούν για 45 ώρες συνεχώς, σε ύψος μεγαλύτερο των 35.000 ποδιών, ενώ μπορούν να ενσωματώσουν ποικιλία αισθητήρων. Με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης «DEFEA», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13-15 Ιουνίου, ας γνωρίσουμε καλύτερα το νέο απόκτημα της ΠΑ, ιδιαίτερα σε σχέση με το κρίσιμο κομμάτι των επιχειρήσεων SIGINT (Signal Intelligence), έναν τομέα στον οποίο η IAI έχει μεγάλη εμπειρία.

Οι τελευταίες πολεμικές συγκρούσεις έχουν καταδείξει, πέρα πάσης αμφιβολίας, ότι ο σύγχρονος πόλεμος βασίζεται, ολοένα και περισσότερο, σε εξελιγμένους αισθητήρες και αλγόριθμους για την αποτελεσματική επιτήρηση του πεδίου μάχης. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα σημάτων, από το ορατό και το ηλεκτρομαγνητικό, έως το ακουστικό και το σεισμικό, οι αναλυτές πληροφοριών, οι διοικητές, αλλά και ο μαχητής στο έδαφος βασίζονται στην τεχνολογία αυτή για να κατανοήσουν και να έχουν επίγνωση του πεδίου μάχης, να κατανοήσουν τις εξελισσόμενες καταστάσεις και να αναλάβουν την ανάλογη δράση.

Τα UAV της οικογένειας Heron αποτελείται από το στρατηγικό Heron TP, τα Heron-1 και Heron Mk.2, κατηγορίας MALE (Medium-Altitude Long-Endurance), και το τακτικό T-Heron. Όλα επιτρέπουν στους χρήστες τους να χρησιμοποιούν διάφορα ωφέλιμα φορτία αισθητήρων έτσι ώστε να υποστηρίζουν τις εξελισσόμενες ανάγκες του πεδίου μάχης, από το τακτικό έως το στρατηγικό επίπεδο. Όλα τα Heron έχουν πολύ μεγάλο βαθμό ομοιοτυπίας και ο χρήστης τους μπορεί να επιλέξει διάφορους αισθητήρες, όπως ηλεκτροπτικές/υπέρυθρες κάμερες, ραντάρ, αλλά και συστήματα SIGINT. Η επιλογή των πολλαπλών αισθητήρων επιτρέπει στα Heron να αντιληφθεί τις στρατηγικές προθέσεις του αντιπάλου, πιθανών καλυμμένων απειλών, ακόμα και ευκαιριακών στόχων.

Σε γενικότερο πλαίσιο, κάθε στρατιωτική δραστηριότητα εκπέμπει της δική της ξεχωριστή υπογραφή, η οποία μπορεί να εντοπισ         ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ    https://defencereview.gr/defea-paroysiasi-ton-dynatotiton-sigint-toy-heron/

Δεν υπάρχουν σχόλια: