Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Η Ελλάδα συμφωνία με ΗΠΑ όπου δίνουμε τα πάντα και παίρνουμε το… τίποτα και η Τουρκία τα παίρνει όλα!

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Θεοφραστος Ανδρεοπουλος

 To ό

Δώσαμε επ’ αόριστον βάσεις στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα… άγνωστο τι αντάλλαγμα, τι όχι; Το ξέρει κανείς;

Αντίθετα και εδώ είναι το ωραίο, η Τουρκία, χωρίς καμία αμυντική συμφωνία, πήρε το «οκ» από τον… Μπαϊντενόπουλο (έτσι δεν μας το έλεγαν εδώ;) να προμηθευτεί 40 καινούρια F-16 Viper και να εκσυγχρονίσει αλλά 80 παλαιότερου τύπου στο ίδιο επίπεδο όπως επίσης και προηγμένα οπλικά συστήματα για την ΤΗΚ.

Εδώ για να μας «χρυσώσουν» το «χάπι», στην έγκυρη ελληνική τηλεόραση μας λένε ότι πρέπει να συμφωνήσει το… «σκληροπυρηνικό» Κογκρέσο, που είναι λέει εναντίον τουΕρντογάν.

Μάλιστα…

Ακόμα στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει πως οι Αμερικανοί πρόεδροι διατάσσουν, το Κογκρέσο «ανθίσταται» (για την χαρά του παιχνιδιού φυσικά) και εν τέλει περνάει του προέδρου.

Κάποιος κάποτε θα πρέπει να μας εξηγήσει πως ενώ μετατρέψαμε τη χώρα σε «δορυφόρο» των ΗΠΑ, επισήμως με συμφωνία, εμείς δεν πήραμε κανένα αντάλλαγμα και θα πάρει ο μεγάλος αντίπαλος, ο οποίος «σπάει» και τα νεύρα των Αμερικανών και μάλιστα κάνει βόλτες πάνω από το Αιγαίο με τα F-16 που θα εξοπλιστούν από τους Αμερικανούς.


Κι όλα αυτά χωρίς καμία συμφωνία. Καταπληκτική η εξωτερική μας πολιτική, θα διδάσκεται στα μελλοντικά σχολεία…

τι υπερψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ από τη Βουλή το ξέρουμε όλοι.                             https://www.pronews.gr/opinion-makers/emeis-symfonia-me-tis-ipa-dinoume-ta-panta-kai-pairnoume-tipota-antitheta-stin-tourkia-o-mpainten-dinei-f-16-viper/

Δεν υπάρχουν σχόλια: