Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Το περίμεναν; Το ένοχο μυστικό για την ευλογιά των πιθήκων

 



Προσομοίωση-σοκ τον Μάρτιο 2021 «έβλεπε» ξέσπασμα της νέας θανατηφόρας πανδημίας στις 15 Μαΐου 2022, έπειτα από επίθεση βιοτρομοκρατίας

Για «ασυνήθιστο ξέσπασμα ευλογιάς των πιθήκων» έκανε λόγο χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Την Κυριακή ο πρόεδρος της Αμερικής σήμανε συναγερμό. Στη Γαλλία προχωρούν σε στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε χθες ότι «πρόκειται για σπάνια νόσο», προτείνοντας «επιλεκτικό εμβολιασμό, μετά από έκθεση σε άτομα που είχαν στενή επαφή με κρούσμα».

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΟΥ κάνει λόγο για 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε όλον τον κόσμο και ακόμα 106 ύποπτες περιπτώσεις. «Το πρώτο κρούσμα εκτός Αφρικής εμφανίστηκε στις 7 Μαΐου», τονίζει και προσθέτει: «Σας ενθαρρύνουμε όλους να αυξήσετε την επαγρύπνηση, για να δούμε πού βρίσκονται τα επίπεδα μετάδοσης και να καταλάβουμε πού πηγαίνει».

Η ευλογιά των πιθήκων δεν εξαπλώνεται συχνά μεταξύ των ανθρώπων, γι’ αυτό και οι ειδικοί έχουν μείνει τώρα έκπληκτοι από την ξαφνική εμφάνισή της εκτός Αφρικής και από τη γρήγορη εξάπλωσή της. Κι όμως, αυτή η «ασυνήθιστη» νόσος, για την οποία ο ΠΟΥ δεν κρύβει την αμηχανία του και τον αιφνιδιασμό του, δεν εμφανίστηκε τόσο απρόσμενα στη ζωή μας.

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι από τον Μάρτιο 2021 μελετήθηκε σενάριο νέας πανδημίας, αυτή τη φορά με ευλογιά των πιθήκων, με το πρώτο κρούσμα, βάσει του συγκεκριμένου μοντέλου, να αναμένεται τον Μάιο 2022 έπειτα από επίθεση βιοτρομοκρατίας.

Οι συμπτώσεις μοιάζουν ανατριχιαστικές. Κάποιοι ίσως βιαστούν να υποθέσουν ότι πρόκειται για fake news ή σενάρια συνωμοσίας. Σε μια πραγματικότητα που η καχυποψία βασιλεύει και το άσπρο γίνεται όλο και πιο εύκολα μαύρο, είτε από κυβερνήσεις είτε από ΜΜΕ ή μέσω social media, είναι λογική μια διστακτικότητα.                  ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  https://www.newsbreak.gr/kosmos/334974/enocho-mystiko-eylogia-pithikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: