Σάββατο 7 Μαΐου 2022

UVision Hero-120 OPF-M loitering munition… “Φονέας” αρμάτων από ψηλά (vid.)

 


H αμερικανική UVision, πρωτοπόρος στην κατηγορία των loitering munition (περιφερόμενα πυρομαχικά, γνωστά και ως καμικάζι drones) έχει εφοδιάσει με το Hero-120 OPF-M (Organic Precision Fires-Mounted (OPF-M) το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Το Hero-120 έχει τοποθετηθεί σε διάφορα οχήματα. Το 2021 η εταιρεία κέρδισε το σχετικό συμβόλαιο για τον εφοδιασμό των Πεζοναυτών με το εν λόγω loitering μαζί με τα κάνιστρα εκτόξευσής του, ειδικά σχεδιασμένα για να μπορούν να τοποθετηθούν στα οχήματα που διαθέτει το σώμα.

Το Hero-120 είναι ένα μέσου βεληνεκούς, πέραν του οπτικού ορίζοντος, σύστημα σχεδιασμένο για τις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης. Έχει μεγάλη ακρίβεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για “χειρουργικά” πλήγματα κατά εχθρικών αρμάτων ή άλλων τεθωρακισμένων με μη οχημάτων, οχυρώσεων, υποδομών κ.α.

Η “οικογένεια” των Hero περιλαμβάνει οκτώ μέλη, έκαστο σχεδιασμένο για πλήγματα ακριβείας σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποστολές. Όλα έχουν μικρό θερμικό και ακουστικό ίχνος ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

To Hero-120 έχει βάρος 12,5 κιλών και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 4,5 κιλών. Έχει βεληνεκές 40 χλμ. ηλεκτρικό κινητήρα και μπορεί να πετά για 1 ώρα. Θεωρείται ιδανικό για αντιαρματικές αποστολές.         ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ        https://www.defence-point.gr/news/uvision-hero-120-opf-m-loitering-munition-quot-foneas-quot-armaton-apo-psila-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια: