Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Τα έργα και ημέρες του κυρίου Υπουργού – Κρητικάρχη στο Ηράκλειο!!!

 

Καλό είναι όσοι τρέχουν πίσω από τον κύριο Κρητικάρχη αυτές τις ημέρες να γνωρίζουν και τα «οφέλη» που μας στοίχισε η διαχείρισή του (μόνο στο Ηράκλειο)…

Τα έργα και ημέρες του κυρίου Υπουργού – Κρητικάρχη στο Ηράκλειο!!!

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον μια… “επίθεση” επικοινωνίας από τον κύριο Αυγενάκη. Η “επίθεση” αυτή περιλαμβάνει από μια βροχή δελτίων τύπου στα email των ενημερωτικών μέσων της Κρήτης, μέχρι και προσκλήσεις σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στην λίστα του πρώην υπουργού για επισκέψεις ακόμα και στο τελευταίο συνοικιακό καφενείο. Στα περισσότερα δε email με την πλούσια δράση του πρώην Υπουργού και Κρητικάρχη της Νέας Δημοκρατίας μαθαίνουμε για τα πράματα και θάματα που έκανε για την Κρήτη και την Ελλάδα, για να μην πω και για την υφήλιο όλη.

Και βέβαια από κοντά και τα διάφορα παπαγαλάκια στα τοπικά ΜΜΕ να γράφουν διθυράμβους για την πλούσια δράση του πρώην Υπουργού, χτίζοντας σιγά – σιγά το αφήγημα της μεγάλης επιστροφής του κυρίου Αυγενάκη.

Λίγο ακόμα και θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι σωτήρας μας δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά ο ίδιος ο… Αυγενάκης.

Λίγο ακόμα και θα μας κάνουν να μετανιώσουμε κιόλας που χάσαμε τέτοιο κελεπούρι.

Και μπορεί τα “πλυντήρια” λίγο μετά το θερμό επεισόδιο -κερασάκι στην τούρτα- με τον υπάλληλο του Αεροδρομίου, που οδήγησε και στην “απομάκρυνση” του, να μην έκαναν καλή δουλίτσα, τώρα όμως παίζουν τα ρέστα τους…

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των “πλυντηρίων” εμείς θεωρούμε χρέος μας να θυμίσουμε στους πολίτες, κυρίως τους Ηρακλειώτες, τις μεγάλες αλήθειες για τα έργα και ημέρες Αυγενάκη στα Υπουργεία που διοικούσε και τα… συνεπακόλουθα «οφέλη» που μας στοίχισε η διαχείρισή του για το Ηράκλειο. Και εσείς μετά ξα σας (που λένε και στο χωριό μου). Για πάμε λοιπόν…

Υφυπουργός Αθλητισμού (2019-2023):

Τα τέσσερα projects

  • Ταρτάν του ΕΑΚΗ

Ολοκληρώθηκε Οκτώβρη 2022 με πανηγυρικά μηνύματα Αυγενάκη: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: Αυτές απομένουν, αφού ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του ταρτάν…

Λίγους μήνες μετά, άρχισε να σκίζεται σαν κουρελόχαρτο.

Ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος με δύο χρόνια καθυστέρηση.
Το έργο επαναδημοπρατείται από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

  • Μεγάλη πισίνα του ΕΑΚΗ

Το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2021, χωρίς μελέτες.
Καμία ενέργεια ωρίμανσης για δημοπράτηση.

Το μόνο που έγινε στη συνέχεια, ήταν μία ταμπέλα στο χώρο του ΕΑΚΗ με τη φωτορεαλιστική μακέτα της πισίνας.

Κίνδυνος να απενταχθεί το έργο ως λιμνάζον, λόγω μηδενικών απορροφήσεων.
Προσπάθειες να διασφαλιστεί η χρηματοδοτική ένταξη και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

  • Ανατολικό στέγαστρο Παγκρητίου Σταδίου

Έλλειψη σχεδιασμού της συντήρησης, παράλειψη έγκαιρης δημοπράτησης με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, παρόλο που ήταν σε εξέλιξη η όμοια συντήρηση του δυτικού στεγάστρου (2015-2023).

Κίνδυνος κατάρρευσης στεγάστρου, με προσφυγή σε διαδικασίες απευθείας αναθέσεων λόγω κατεπείγοντος στη συνέχεια.

Προβλέπεται υποχρέωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να χρηματοδοτεί ετησίως τη συντήρηση του Παγκρητίου Σταδίου (300.000 ευρώ κατ΄έτος), η οποία δεν ενεργοποιήθηκε επί των ημερών του Ηρακλειώτη Υπουργού. Θα ενεργοποιηθεί με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

  • Καρτερός beach sports center

Ιδού η συμφωνία: Να κατασκευαστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε χώρο της ΕΤΑΔ με απαίτηση της ΕΤΑΔ να ζητάει ετήσιο μίσθωμα για τη χρήση των εγκαταστάσεων!!

Κόστισε γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για μία αθλητική εγκατάσταση μιας χρήσεως χωρίς πλάνο για αξιοποίηση, χωρίς σχεδιασμό για αθλητικές δράσεις.

Τώρα η ΕΤΑΔ αξιώνει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενοίκιο πάνω από 120.000 ευρώ (;!!;!) για τη χρήση όλου του χώρου που παραχωρήθηκε, επιβάλλοντας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) κόστος υπέρογκο και δυσανάλογο με τη χρήση του χώρου.

Ποιος θα έκανε τέτοιου είδους συμφωνία με τα δικά του λεφτά; Το ερώτημα προφανώς ρητορικό…

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2023 – 2024)

Παραλείψεις – άστοχες διεκδικήσεις- καθυστερήσεις

Χρηματοδότηση εγγειοβελτιωτικών έργων για το Ηράκλειο (φράγματα άρδευσης κλπ) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: ΜΗΔΕΝ (σύμφωνα με πρόσφατη ομολογία του αρμόδιου Υφυπουργού και παρόλο που ως Υπουργός ανακοίνωνε με πομπώδη τρόπο εντάξεις έργων).

Επέκταση σύμβασης συστήματος που εφαρμόζεται ήδη σε άλλα μέρη της Ελλάδας για την αύξηση βροχής στην Κρήτη: ΜΗΔΕΝ

Χάθηκαν 10,3 εκ. ευρώ ευρωπαϊκές επιδοτήσεις έτους 2023 για ελαιοπαραγωγούς λόγω καθυστερήσεων του Υπουργείου.

Το 2023 η Κρήτη βγήκε χαμένη από τη διεκδίκηση στην κατανομή προγραμμάτων επιδοτήσεων για ελαιοπαραγωγούς (με Κρητικό Υπουργό!!! αυτό για εκείνους τους πολύ… Κρητικούς που νόμιζαν πως με Κρητικό Υπουργό θα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια τάχα μου):

  • Περίοδος 2021-2022: 34 προγράμματα στην Πελοπόννησο, 53 προγράμματα στην Κρήτη
    Μεσολάβησε το διάστημα 2023 – 2024 ήταν Υπουργός και διαπραγματεύτηκε για την προγραμματική περίοδο 2024-2027.
  • Περίοδος 2024-2027: 30 προγράμματα στην Πελοπόννησο, 30 προγράμματα στην Κρήτη (όπως είπε πρόσφατα ο αρμόδιος Υπουργός)

Δηλαδή, με την… διαπραγμάτευση του κρητικού πρώην Υπουργού τα προγράμματα μειώθηκαν για την Κρήτη σχεδόν κατά 50%!!!

Τα παραπάνω λοιπόν οφείλουν να τα γνωρίζουν και όσοι ακολουθούν ή μάλλον καλύτερα τρέχουν πίσω από τον κύριο Αυγενάκη, αλλά και όσοι τον λιβανίζουν στα social media ή μαζεύουν υπογραφές για την επιστροφή του ή παπαγαλίζουν τα δήθεν έργα του στα τοπικά ΜΜΕ.        https://www.cretanews.eu/politiki/ta-erga-kai-imeres-tou-kuriou-ypourgou-kritikarchi-sto-hrakleio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: