Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ το “shopping list” του ΓΕΕΘΑ για τα συστήματα αεράμυνας από το Ισραήλ


Την υποβολή προσφοράς για την προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ, ζήτησε με επιστολή που απέστειλε στις 7 Οκτωβρίου 2024 το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς τη SIBAT, τη Διεύθυνση Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.

Γράφει ο ΑΕΛΑ (Αξιωματικός Ελεγκτής Αέρος)

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της προσφοράς είναι η 10η Νοεμβρίου 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες του DP ζητείται από τη SIBAT η υποβολή προσφοράς για τον ακόλουθο συνδυασμό συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, υλικών και υπηρεσιών:

>Αριθμό πυροβολαρχιών του συστήματος Spyder και συγκεκριμένα της έκδοσης SPYDER-AiO, κατασκευής της κρατικής ισραηλινής εταιρίας Rafael. Καθώς τα συγκεκριμένα συστήματα πρόκειται να αντικαταστήσουν σε ελληνική υπηρεσία τα ρωσικής προέλευσης 21 συστήματα TOR-M1 (πέντε πυροβολαρχίες) και 38 συστήματα OSA-AK/AKM (έξι πυροβολαρχίες), τα οποία συγκροτούν 11 πυροβολαρχίες αναπτυγμένες στις Περιοχές Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ», εκτιμάται ότι ο αριθμός των προς προμήθεια πυροβολαρχιών θα ανέλθει κατά μέγιστο στις 8 έως 14 (στην περίπτωση που προβλέπεται και η ανάπτυξη συστημάτων της κατηγορίας και σε άλλες περιοχές του ηπειρωτικού χώρου).                                                                                        ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ https://www.defence-point.gr/news/shopping-lgeetha-israil

Δεν υπάρχουν σχόλια: