Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πάνω από 65.000 νέα ελληνικά προιόντα κυκλοφόρησαν την τριετία 2010-2013- Ζητάνε ελληνικό barcode στις ΗΠΑ



Από τα 65.000 νέα ελληνικά προιόντα που κυκλοφόρησαν, ο τομέας των Τροφίμων και Ποτών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής νέων προϊόντων στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, με ποσοστό 68%
Περισσότερα από 65.000 νέα προιόντα ελληνικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό κυκλοφόρησαν την τριετία 2010-2013, αποδεικνύοντας πως παρά το ασφυκτικό περιβάλλον η ελληνική επιχειρηματικότητα παραμένει ενεργή και καταβάλλει προσπάθειες να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε χθες η διοίκηση της εταιρείας 520 Barcode Hellas στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου ενώ παράλληλα στάθηκε και στην κινητικότητα που υπάρχει στις μικρομεσσαίες εταιρείες από τον χώρο των τροφίμων για ανάπτυξη στο εξωτερικό.
«Πολλές μικρομεσσαίες εταιρείες μας ζητάνε κωδικούς για προιόντα που σχεδιάζουν να εξάγουν στις διεθνείς αγορές καθώς όπως φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα που υπάρχει για τα ελληνικά τρόφιμα σε παγκόσμια κλίμακα», σημείωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας και πρόσθεσε πως «το πρόθεμα 520 στα barcode βοηθά το καταναλωτικό κοινό να αναγνωρίζει την ελληνική προέλευση των προϊόντων που αγοράζει, καθώς στο 97% των περιπτώσεων, διακρίνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και αποδίδεται σε εγχώρια παραγόμενα προϊόντα, τα οποία διακινούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά». Μάλιστα, όπως είπε, υπάρχουν εταιρείες που θέλουν όπωσδήποτε να βάλουν το πρόθεμα 520 στις συσκευασίες των προιόντων τους γιατί τους το ζήτησε αμερικάνος συνεργάτης τους.
Από τα 65.000 νέα ελληνικά προιόντα που κυκλοφόρησαν, ο τομέας των Τροφίμων και Ποτών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής νέων προϊόντων στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, με ποσοστό 68%. Στον τομέα αυτό, το ελαιόλαδο, ο οίνος και το μέλι αποτελούν τα τρία προϊόντα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εμπορική κινητικότητα. Ακολουθεί ο τομέας των καλλυντικών. Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή για την έκδοση νέων κωδικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ο μεγαλύτερος όγκος δημιουργήθηκε στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Μακεδονία και η Πελοπόννησος

Το πρόθεμα 520

Να σημειωθεί ότι barcode με πρόθεμα 520 εκδίδεται αποκλειστικά από την εταιρεία 520 Barcode Hellas, η οποία ιδρύθηκε το 1985 και έχει ως βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη και την εφαρμογή διεθνών προτύπων και λύσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η δημιουργία barcode με πρόθεμα 520, μπορεί να γίνει εύκολα και αξιόπιστα και μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com, όπου η εταιρεία παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές τη σχετική υπηρεσία. Συγκεκριμένα, από το 2010 μέχρι και σήμερα, η χρήση της online υπηρεσίας παρουσιάζει αυξανόμενο ρυθμό και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί με τη συγκεκριμένη υπηρεσία περισσότεροι από 21.000 barcode με πρόθεμα 520.

Γιώργος Μανέττας- Δημήτρης Μαλλάς                                                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: