Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Τακτοποίησε» τώρα και την Καϊλή (του) σε δημόσιο οργανισμό!


08.10.2013
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ του επικίνδυνου τυμπανιστή Ευάγγελου Βενιζέλου να βρίσκεται -δημοσκοπικά και όχι μόνο- στον πάτο, ωστόσο τα στελέχη του συνεχίζουν να τοποθετούνται προκλητικά σε κρατικές θέσεις.

Αυτήν τη φορά η «τυχερή» είναι η πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή, η οποία εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Η κ. Καϊλή είχε βρεθεί εκτός Βουλής το 2012 διότι, αν και πρώτη σε σταυρούς ο κ. Βενιζέλος είχε επιλέξει (ως αρχηγός κόμματος) να κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης, που ήταν και η μοναδική για το ΠΑΣΟΚ. Τότε δεν είχε κρύψει τη δυσφορία της παίρνοντας αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο, του οποίου υπήρξε αφοσιωμένη εσωκομματική φίλη. Τώρα οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν και έτσι η πρώην βουλευτής οδεύει προς την προεδρία του συγκεκριμένου οργανισμού υπό την εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπουργός είναι ο Γ. Μιχελάκης και αναπληρωτής υπουργός ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Πριν από την κ. Καϊλή, σε επιτελικές κρατικές θέσεις είχαν τοποθετηθεί (ή παραμείνει) και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε προνομιακή δυσαναλογία, μάλιστα, με τα ποσοστά (ακόμη και εκείνα των εκλογών) που έχει πια το κόμμα. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο πρώην υπουργός -και επί χρόνια υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ- Ροβέρτος Σπυρόπουλος, του οποίου ανανεώθηκε η θητεία ως διοικητής του ΙΚΑ, ενώ εσχάτως ο Δ. Λιντζέρης ορίστηκε πρόεδρος του ΕΟΦ. Επίσης, ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου Βασίλης Εξαρχος είναι πλέον διοικητής στον ΕΛΓΑ. Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Αγγελος Τόλκας διοικεί τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Θέση διοικητού έχει και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος, για να γλυκαθεί από το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε στην Αχαΐα και του στέρησε την έδρα, διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ.

Μέχρι και ο Γιάννης Βούρος βολεύτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μαζί με αυτούς πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς παραμένει ο Γ. Ανωμερίτης, στον ΟΛΘ ο εκλεκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου Στέλιος Αγγελούδης, στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ο επίσης στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Ευγένιος Γιαννακόπουλος, ενώ ύστερα από εσωκομματική συμφωνία με τον κ. Βενιζέλο ο Χρήστος Παπουτσής βρέθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος αναπληρωτή μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.


Αλέξανδρος Διαμάντης
   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: