Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Δημοκρατία»: Άκουγε για τσάμηδες και έμεινε σιωπηλός ο κ. Αντιπρόεδρος


Σιωπή Βενιζέλου για τους «Τσάμηδες»

ΤΗΝ ΩΡΑ που τον ενοχλεί η παρουσία των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα τυμπανιστής Ευάγγελος Βενιζέλος έσκυβε χθες το κεφάλι μπροστά στον Αλβανό ομόλογό του, ο οποίος έθεσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο θέμα «τσάμικου» ζητήματος.
«Το γεγονός όσον αφορά εμάς, την αλβανική κυβέρνηση, το “τσάμικο”, το ζήτημα που είναι γνωστό
ως “τσάμικο”, αποτελεί συστατικό στοιχείο της διπλωματικής μας ατζέντας με την Ελλάδα. Σήμερα, κατά τη δική μας άποψη, είναι η στιγμή να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, να ξεπεραστούν ένα προς ένα τα ιστορικά εμπόδια που μας άφησε το παρελθόν, καθώς επιθυμούμε να
διευρύνουμε τη συνεργασία μας σε διμερές, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπουσάτι, όταν ρωτήθηκε από Αλβανό δημοσιογράφο για το θέμα αυτό. Παράλληλα, ο κ. Μπουσάτι, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε θέσει με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άρσης εμπολέμου με τη γειτονική χώρα από την ελληνική πλευρά, ξεκαθάρισε ότι απλώς η αλβανική πλευρά δεν βάζει σήμερα αυτό το ζήτημα, καθώς οι προτεραιότητές της στην εξωτερική πολιτική είναι άλλες!
Μπροστά σε αυτές τις αλβανικές προκλήσεις ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγ. Βενιζέλος δεν έβγαλε κιχ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους Αλβανούς να βάλουν την ατζέντα.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία


     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ            ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: