Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δεν προετοιμαζόμαστε μόνο στο να περιμένουμε τους ''βαρβάρους'' , όταν χρειαστεί και αν διαταχθούμε μπορούμε να πάμε εμείς να τους συναντήσουμε5 από 281 ΛΕΦΕΔ: ΤΑΜΣ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2017

.
Το  διήμερο 18-19 Νοεμβρίου διεξήχθη η ετήσια άσκηση της ΛΕΦΕΔ, «Ιερός Λόχος». Η άσκηση ξεκίνησε όπως πάντα από την Τετάρτη στα γραφεία μας με θεωριτική εκπαίδευση με θέμα τις λέμβους ,τα σωστικά μέσα ,τις εξωλέμβιες κι όλα όσα αφορούν τα υλικά που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί μια κίνηση με τις λέμβους σε θάλασσα. Ακολούθησε θεωρητική εκπαίδευση στις αμφίβιες επιχειρήσεις, ένα αντικείμενο στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πρόγραμμα της λέσχης.
Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, με την άφιξη στην περιοχή διεξαγωγής και περί τις 11:30  ξεκίνησε το πρώτο στάδιο της άσκησης που περιελάμβανε εκπαίδευση στην χρήση και συντήρηση εξωλέμβιων μηχανών από όλους τους χειριστές, και κατόπιν συνεχίστηκε με την εκπαίδευση όλων των ασκούμενων στην κωπηλασία, την ανατροπή της λέμβου και στην επαναφορά της με συνδυασμό της τακτικής επαναπλήρωσης της.
Λίγο πριν το τελευταίο φως ξεκίνησε η άσκηση με την δύναμη χωρισμένη σε δυο τμήματα ,ο ΑΝΣΚ του πρώτου τμήματος ήταν η κατάληψη και εξασφάλιση βραχονησίδας,  και του δεύτερου και μεγαλύτερου σε δύναμη, η ανακατάληψη αυτής μετά από μια ώρα. Η άσκηση διεξήχθη  καθ όλη την διάρκεια της νύχτας και ολοκληρώθηκε με το πρώτο φως.
Ο Υπεύθυνος της άσκησης
Ξανθόπουλος Ιωάννης Στρτης ΠΖ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: