Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Βρετανία: 54 ακαδημαϊκοί καταγγέλλουν ότι απειλούνται από τρανσέξουαλ ακτιβιστές επειδή ερευνούν τη διεμφυλικότητα



Ακαδημαϊκοί που μελετούν τη διεμφυλικότητα στη Βρετανία υφίστανται παρενοχλήσεις από τρανσέξουαλ ακτιβιστές που προσπαθούν να καταπνίξουν την έρευνά τους και μερικές φορές προσπαθούν να τους απολύσουν.
Σε επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian, 54 ακαδημαϊκοί ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να “αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προστασία οποιασδήποτε τέτοιας έρευνας από ιδεολογικά οδηγούμενη επίθεση”.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:
”Ανησυχούμε για την καταστολή της σωστής ακαδημαϊκής ανάλυσης και συζήτησης για το κοινωνικό φαινόμενο της διεμφυλικότητας, καθώς και για τις πολλαπλές αιτίες και επιπτώσεις του. Μέλη της ομάδας μας έχουν βιώσει διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη, κλήσεις για απόλυση στον Τύπο, παρενόχληση, σχέδια για να προκαλέσουν απόλυση, κανένα βήμα (για διαλέξεις) και απόπειρα λογοκρισίας ακαδημαϊκής έρευνας και δημοσιεύσεων. Τέτοιες επιθέσεις δεν συμβαδίζουν με τη συνηθισμένη αποδοχή κριτικών ιδεών στην ακαδημία, όπου είναι συνήθως αποδεκτό ότι η διαφωνία είναι λογική και ακόμη και παραγωγική.
Πολλά από τα πανεπιστήμια μας έχουν στενούς δεσμούς με οργανισμούς υπεράσπισης των τρανσέξουαλ που παρέχουν «εκπαίδευση» ακαδημαϊκών και διοίκησης και οι οποίοι, είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι επηρεάζουν την πανεπιστημιακή πολιτική μέσω αυτών των δεσμών. Οι ορισμοί που χρησιμοποιούνται από αυτές τις οργανώσεις για αυτό που θεωρείται ως “τρανσφοβικό” μπορεί να είναι επικίνδυνοι και να ξεπερνούν αυτό που θα περιέγραφε ένας λογικός νόμος. Δεν θα αντέξουν σε ακαδημαϊκές αναλύσεις, και όμως το αποτέλεσμά τους είναι να περιορίσουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και να διευκολύνουν τη λογοκρισία του ακαδημαϊκού έργου. 
Υποστηρίζουμε ότι δεν είναι τρανσφοβική η διερεύνηση και η ανάλυση αυτού του πεδίου από μια σειρά κριτικών ακαδημαϊκών προοπτικών. Θεωρούμε ότι η έρευνα αυτή είναι απολύτως απαραίτητη και παροτρύνουμε την κυβέρνηση να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προστασία οποιασδήποτε τέτοιας έρευνας από ιδεολογικά οδηγούμενη επίθεση.”
Η δήλωση των ακαδημαϊκών έρχεται καθώς η Βρετανία ολοκληρώνει τη διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στο νόμο του 2004 για την αναγνώριση των φύλων. Αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας επιτρέπει στους τρανσέξουαλ να αλλάξουν νόμιμα το φύλο τους, αλλά επικρίθηκε από τρανσέξουαλ ακτιβιστές που θεωρούν ότι η διαδικασία είναι “εξαντλητική και παρεμβατική”.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι Βρετανοί που επιθυμούν να αλλάξουν νόμιμα την ταυτότητα φύλου τους, πρέπει να παράσχουν δύο ιατρικές εκθέσεις, μία που να δείχνει διάγνωση δυσφορίας φύλου και μία με λεπτομέρειες για κάθε θεραπεία που έλαβαν, και να παρέχουν τεκμηρίωση για να αποδείξουν ότι έχουν ζήσει ως το φύλο της επιλογής τους για τουλάχιστον δύο έτη. Οι τρανσέξουαλ Βρετανοί πρέπει επίσης να υπογράψουν μια δήλωση ότι προτίθενται να ζήσουν με τη νέα ταυτότητα φύλου για το υπόλοιπο της ζωής τους και να πληρώσουν κάποια τέλη.
Οι τρανσέξουαλ ακτιβιστές θέλουν να είναι πιο γρήγορη και ευκολότερη η διαδικασία. Αλλά πολλοί Βρετανοί διαφωνούν. Αρκετοί από τους ακαδημαϊκούς που ανησυχούν για την ακαδημαϊκή τους ελευθερία είναι μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για αλλαγές στο νόμο που επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάζουν ευκολότερα το επίσημο φύλο τους. Υπάρχει ευρύτατη ανησυχία ότι η διευκόλυνση των ανθρώπων να αλλάξουν το φύλο τους θα θέσει σε κίνδυνο τις βιολογικές γυναίκες.
Πηγη
https://www.theguardian.com/society/2018/oct/16/academics-are-being-harassed-over-their-research-into-transgender-issu              
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: