Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις δολοφόνησαν τον ομογενή που σήκωσε την ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο! (upd 4)



 
(Ανανέωση 19:12) Με δύο σφαίρες, μια στο στήθος και μια στο κεφάλι, δολοφόνησαν οι ειδικές δυνάμεις Renea της αλβανικής Αστυνομίας τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφας στο χωρίο Βουλιαράτες της Αλβανίας.
Το γεγονός ότι η μια σφαίρα που δέχθηκε ήταν στο κεφάλι, δείχνει πιθανή εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη, αφού πρώτα είχε τραυματιστεί βαριά, από τα πυρά.
Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταφέρουν και τα τελευταία λόγια του 35χρονου. Και αυτά φέρονται να ήταν «Ζήτω η Ελλάδα» ενώ περικυκλωμένος δεχόταν καταιγισμό πυρών από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εκτέλεση έγινε στο υδραγωγείο του χωριού όπου ο άτυχος ομογενής είχε περικυκλωθεί.
Το πρωί είχαν προγραμματισθεί και έγιναν δύο εκδηλώσεις στα νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων στην περιοχή στις 10 και στις 12 με συμμετοχή πλήθους κόσμου- πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Οι εκδηλώσεις ήταν επ' αφορμή της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε πάει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε βάλει πολλές σημαίες στο χωριό.
Η αλβανική αστυνομία πήγε στο χωριό, εντόπισε τον 35χονο κα κατέβασε την σημαία από το σπίτι του.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβόλησε στον αέρα και τράπηκε σε φυγή. Οι Αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη κοντά σε ένα υδραγωγείο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με ειδικές και τελικά, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος φέρεται ότι πριν πεθάνει φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα».
Οι Αλβανοί αστυνομικοί είχαν τολμήσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από το σπίτι του Κατσίφα  και αυτό ήταν που τον ανάγκασε να την υπερασπιστεί.
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε αναμένουμε εξηγήσεις
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε επισήμως αργά το απόγευμα για τον θάνατο του ομογενούς. Εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή Κ. Κατσίφα κατέληξε στο θάνατό του, ενώ ήταν μόνος του
Το ΥΠΕΞ εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Έλληνα ομογενή, τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

(Ανανέωση 17:03) Νεκρός είναι ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας που υπερασπίστηκε την ελληνική σημαία και δολοφονήθηκε μετά από καταδίωξη από την αλβανική αστυνομία.
Ο ομογενής ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και ήταν 35 ετών. Η συμπλοκή έγινε όταν η αλβανική αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία από το κοιμητήριο των πεσόντων στις Βουλιαράτες, Βορείου Ηπείρου και ενώ ήταν σε εξέλιξη τελετή για τους Έλληνες νεκρούς στρατιώτες του Β'ΠΠ.
Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.
Υποτίθεται ότι πήρε ένα ΑΚ-47 και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας «αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός». 



Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας βάζουν σημαίες στα σπίτια και τους δρόμους. Έτσι έγινε και στο χωριό Βουλιαράτι, κοντά στο Αργυρόκαστρο.
Ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε την ελληνική στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων. Όμως Αλβανοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν, να κατεβάσουν την ελληνική σημαία
Κατά τα αλβανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή εξόργισε στον 35χρονο, που φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα με καλάσνικοφ. Κατά τις αλβανικές πηγές, μάλιστα, ο Κατσίφας πυροβόλησε εναντίον περιπολικού. Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων.
Από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανάρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ.
Στην συνέχεια ο Κατσίφας, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.
Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.
Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.
Σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε: «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη... Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».





Φωτογραφίες από την μεγάλη επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας 








                    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: