Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Χλιδάτη ζωή με τα λεφτά των ευρωπαίων πολιτών κάνει ο μέθυσος Γιούνκερ

 

 


Χλιδάτη ζωή με τα λεφτά των ευρωπαίων πολιτών κάνει ο μέθυσος Γιούνκερ
Η διεθνής ενσάρκωση του… Ορέστη Μακρή στην πολιτική σκηνή, ο διαβόητος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φρόντισε να απασχολήσει και πάλι τα ΜΜΕ με τον έκλυτο βίο του. Εκτός από το πάθος του για το κρασί και τα παράγωγά του, γεγονός το οποίο τον έχει διεθνώς κάνει ρεζίλι, αφού ουκ ολίγες φορές έχει… συλληφθεί να είναι «στουπί στο μεθύσι» φαίνεται ότι ο μεθύστακας και μπεκρής Γιούνκερ αγαπά γενικά τον πολυτελή βίο, κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να μετακινείται ανά την Ευρώπη.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Daily Mail», ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πηγαίνοντας κόντρα στους κανόνες που ορίζουν οι Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σχεδόν τα μισά επαγγελματικά ταξίδια του με άνεση και πολυτέλεια, καθώς επέλεξε την μίσθωση ιδιωτικού τζετ, που είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί το ταμείο της Κομισιόν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που έδωσε στην δημοσιότητα επίσημα στοιχεία, η Κομισιόν επιβάλλει -τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους- τα ιδιωτικά τζετ να χρησιμοποιούνται από τους αξιωματούχους αποκλειστικά και μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις για την εξυπηρέτηση των αξιωματούχων της. Για τον «πρίγκιπα» Γιούνκερ όμως προκύπτει ότι –τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις που χρειάστηκε να ταξιδέψει αεροπορικώς- δεν βρήκε εισιτήριο, με αποτέλεσμα να πετάξει τελικά με ιδιωτικά –πολυτελή- αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη σε 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2018, χρεώνοντας γι’ αυτά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ταμείο της Επιτροπής! Ενδεικτικά το κόστος για ένα ταξίδι του μετ’ επιστροφής στην Τυνησία κόστισε  στους ευρωπαίους φορολογούμενους 36.523 ευρώ.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να παραδώσει στην εφημερίδα τον αναλυτικό λογαριασμό, επιβεβαίωσε ότι ο Γιούνκερ πέταξε με αντιπροσωπεία 13 ατόμων και ότι το κόστος μετακίνησης με το ιδιωτικό αεροσκάφος ήταν κατά μέσο όρο 2.611 ευρώ ανά άτομο! Επίσης, με βάση τις αποκαλύψεις των Βρετανών, το πιο ακριβό ταξίδι του προέδρου της Κομισιόν με ιδιωτικό τζετ ήταν η επίσκεψή του στην Μαδρίτη για μια διάλεξη και συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, όπου το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 7.458 ευρώ, αν και το συνολικό κόστος της αποστολής παραμένει άγνωστο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιούνκερ έξι φορές χρησιμοποίησε ιδιωτικό αεροσκάφος για να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στην Γερμανία, παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στις Βρυξέλλες και συνδέεται μαζί τους με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιριών.
Με χρήματα, δηλαδή, των ευρωπαίων πολιτών, αυτός ο «χλιδάτος» τύπος φροντίζει να κάνει «ζωή χαρισάμενη» και να… πίνει «εις υγείαν των κορόιδων». Αυτόν τον «καλό φίλο της Ελλάδας» να τον χαίρονται οι εγχώριοι υμνητές του στο «Συνταγματικό τόξο»…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: