Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΙΡΚΑ ΓΚΙΝΟΒΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;


Γράφει ο Αντίοχος
Μιλώντας στην βουλή επί της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, ο αρχιπροδότης αναφέρθηκε απευθυνόμενος στα συντρόφια του ΚΚΕ σε κάποια ονόματι Ειρήνη Γκίνη ή Μίρκα Γκίνοβα:
«Δεν θέλω να αναφερθώ στο Σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι Κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ. Ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε στην Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη – Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο. Αυτές τις ερινύες θα τις αντιμετωπίστε τες μόνοι σας…».
Ποια ήταν, λοιπόν, αυτή η Ειρήνης Γκίνη (ή Μίρκα Γκίνοβα – Мирка Гинова στα «σλαβομακεδονικά»);
Ήταν μια αυτονομίστρια δασκάλα, η οποία αρχικά οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ (την σημερινή ΚΝΕ), εν συνεχεία έγινε στέλεχος του ΚΚΕ και κατέληξε στο ΝΟΦ. Το ΝΟΦ ήταν η διάδοχη αυτονομιστική συμμορία του ΣΝΟΦ (Славјаномакедонски Народно Ослободителен Фронт, СНОФ – Σλαβομακεδονικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου), που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1943 από τους Βούλγαρους κατακτητές και έδρασε στις περιοχές Καστοριάς και Φλώρινας. Αυτοδιαλύθηκε τον Μάιο του επόμενου έτους (για να αποκαθαρθεί από την συνεργασία με τους Βουλγάρους…) και υπό την καθοδήγηση του Τίτο μετετράπη σε ΝΟΦ, με έδρα τα Σκόπια και με σκοπό την «απελευθέρωση της Μακεδονίας του Αιγαίου από τον ελληνικό ζυγό».
Η Γκίνοβα συνελήφθη από τον Εθνικό Στρατό και εξετελέσθη λόγω της αυτονομιστικής της δράσης και θεωρείται εθνική ηρωΐδα των Σκοπιανών.
Τα συμπεράσματα δικά σας!               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: