Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Νέο τουρκικό παραλήρημα από τoν «Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (Video)


/Νέο τουρκικό παραλήρημα από τoν «Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (Video)
Κομοτηνή Πρόκληση Μουσουλμάνοι
Ολοένα και αυξάνονται οι καθημερινές προκλήσεις των ακραίων στοιχείων που βρίσκονται ανάμεσα στην μουσουμανική μειονότητα της Κομοτηνής.
Το τελευταίο «χτύπημα« έλαβε χώρα σε πρόσφατη την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη, από το κολέγιο Μπαχτσεσεχίρ σε συνεργασία με διοικούντες και μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση και εύλογα ερωτήματα είναι γιατί για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Νετζάτ Αχμέτ προτρέπει Έλληνες μουσουλμάνους νέους να εγγράφονται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Τουρκίας απαξιώνοντας την ελληνικη εκπαίδευση.
Η απάντηση δίνεται από τον ίδιο καθώς απροκάλυπτα τα τελευταία χρόνια η μουσουλμανική μειονότητα της Κομοτηνής, τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι « η τουρκική εθνική συνείδηση είναι σημαντική.»
Το λάθος; Μα φυσικά τεχνηέντως και σκόπιμα έχουμε για ακόμη μια φορά την παράλειψη του όρου «μουσουλμανική μειονότητα» και την αντικατάσταση με εκείνη που τοποθετεί το εθνικό πρόσημο μπροστά και την Τουρκία από πίσω….
Όμως για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές συναντήσεις του Τουρκικού Προξενείου τα προαναφερόμενα δεν αποτελούν είδηση, αντ’αυτού επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις διαχρονικές προειδοποιήσεις ότι «στη Θράκη μάλλον κάπου έχει αρχίσει να χάνεται το παιχνίδι» .
Η είδηση στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας ενός άλλου ατόμου στην ίδια εκδήλωση, φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο η απεικόνιση της σημαίας της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και της Τουρκικής σημαίας στην επιφάνεια προβολής της αίθουσας όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.
Και ρωτάμε. Το Μαξίμου ακούει; Δεν έχει καταλάβει κανένας ότι ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με την συμμετοχή ενός Έλληνα πολίτη σε μια εκδήλωση εξωτερικό όπου δημόσια και χωρίς κανένα φόβο, παρουσιάστηκε η σημαία μιας κρατικής οντότητας που δεν υπάρχει.
Απαράδεκτα πράγματα, μιας απαράδεκτα διαχρονικής εξωτερικής πολιτικής. Ο όρος διαχρονικής, έγκειται στο γεγονός της συντήρησης του προβλήματος από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει, καθώς ουδεμιά δεν κατάφερε να λύσει το διττό πρόβλημα που δημιουργείται από αυτή την ομολογουμένως δύσκολη γεωγραφική εξίσωση.
Φυσικά αναφερόμαστε αφενός στον τερματισμό αλυτρωτικών τάσεων και αποσχίσεων δήθεν υπό το πρίσμα της αυτοδιάθεσης, και από την άλλη στο κλείσιμο του ματιού σε ακραίες φωνές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία, που φυσικά τρέχουν να εκμεταλλευτούν τέτοια γεγονότα κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ας κλείσει επιτέλους αυτή η «πληγή» που απώτερο στόχο έχει τον εθνικό ακρωτηριασμό της χώρας μας, μήπως και καταφέρουμε έστω μια φορά ως χώρα, να διαφυλλάξουμε τουλάχιστον αυτά που συνταγματικά και βάση διεθνών συνθηκών μας ανήκουν!
Η Θράκη εκπέμπει S.O.S !             ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ              

Δεν υπάρχουν σχόλια: