Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Προτιμούν τη 17Ν από τον Αμβρόσιο



Ο Κουρουμπλής έκανε κι ένα καλό στον τόπο: Εδειξε το μέγεθος της υποκρισίας της πρωτο-δεύτερη φορά Αριστεράς

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν υπουργός Ναυτιλίας όταν βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» και γέμισε μαζούτ ο Σαρωνικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο μπράβο δεν του είπε. Ούτε «παραιτήσου» άκουσε ούτε «ντροπή σου».

Τώρα ο Κουρουμπλής είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Μέσα στα πολλά που κάνει φωτογραφήθηκε και με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο (φωτό 1). Τι ήταν να το δουν αυτό οι συριζαίοι; Μόνο τον δημόσιο απαγχονισμό του δεν ζήτησαν.

Η συνάντηση και η χειραψία Κουρουμπλή - Αμβροσίου τούς ενόχλησαν, αλλά όχι αυτό που είπε (σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στις 29/1/2016) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας (φωτό 2) «οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. [...] Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».


Εκτός από τον Κουρουμπλή, είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή και ο Παναγιώτης Λάμπρου (φωτό 3), ο οποίος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Ηρακλή Κωστάρη. Στη δίκη είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα και πως δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει «την εικόνα που υπάρχει έξω». Ο Λάμπρου θεωρούσε ότι ήθελαν να εμπλέξουν στην υπόθεση της 17Ν τον Κωστάρη για να φτάσουν στον Γιάννη Σερίφη, αφού ο Κωστάρης ήταν οικογενειακός φίλος με τους Σερίφηδες. Κι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε. Κάθε άλλο, ο Τσίπρας «έχρισε» υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Λάμπρου.

Και τελευταία η... διασημότερη. Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε γράψει στο twitter: «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση». Ούτε εδώ είχαν πρόβλημα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η Λοΐζου ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής και έβγαζε σέλφι με τον Τσίπρα (φωτό 4) - μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι είχε... ξεχαστεί και εισέπραττε την τιμητική σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
Δύο μέτρα, δύο σταθμά.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: